USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

26 Nisan 2022 14:21

Juzdan ile cebindeki cüzdan şimdi dijitalde!

Axess Mobil, Juzdan ismiyle banka bağımsız yepyeni bir dijital cüzdana dönüştü. Bu dönüşümle birlikte tüm bankaların banka ve kredi kartları Juzdan'a eklenebiliyor. Juzdan ile alışverişlerde kredi ve banka kartlarının yanı sıra, vadesiz hesaplardaki bakiye veya kredi ile de ödeme imkanı sağlanıyor. Üstelik dileyen kullanıcılar tek bir ödemeyi farklı ödeme araçlarını birleştirerek yapabiliyor.

Juzdan ile cebindeki cüzdan şimdi dijitalde!

Müşterilerinin harcama alışkanlıklarına göre kişiselleştirilmiş kampanya deneyimi sunan mobil uygulaması Axess Mobil, "Juzdan" ismiyle banka bağımsız bir dijital cüzdana dönüştü.

Juzdan'ın ödemelerde bariyerleri kaldırdığının ve ödemeler dünyasına herkese açık ve güvenilir yepyeni bir açılım getirdiğinin altını çizen Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, şu açıklamada bulundu: "Türkiye bankacılık sektörü, dünyada ödeme sistemleri alanında uzun yıllardan bu yana öncü konumda olmuştur. Bu öncü konumun sürdürülmesinde hem yenilikçi bankalarımız hem de inovasyona son derece açık olan müşterilerimiz her zaman büyük rol oynadılar. Biz de sektörümüzü dijital ödemeler alanında büyük bir adım ileri taşımak için ödeme sistemlerindeki dijital dönüşüm yol haritamızı hız kesmeden hayata geçiriyoruz. Dönüşüm stratejimizin temelinde müşterilerimizin beklentileri ve ihtiyaçları yer alıyor. Müşterilerimiz dijital dünya ile daha çok etkileşimde oldukça e-ticaret alışverişleri ve mağaza içinde dijital ödemeler hızla artıyor. Türkiye'de 2014'te %6'lar civarında seyreden e-ticaret, NFC ve QR ödemelerini kapsayan dijital ödeme payının bugün %30'lara yükseldiğini görüyoruz. Kullanıcıların farklı ödeme araçlarını tek bir yerden görüntüleyebildiği, yönetebildiği ve ödemelerinde kullanabildiği bütünleşik çözümlere ihtiyaçları gün geçtikçe artıyor. Dünyada artık e-ticaret ödemelerinin yaklaşık yarısı dijital cüzdanlarla yapılıyor. Çin'de ise dijital cüzdan ödemelerinin payı %80'i aştı. Türkiye'de de bu oranın dünya trendleriyle eş zamanlı artışını gözlemleyeceğimizi söyleyebilirim.

Bizler de değişen müşteri alışkanlıklarını ve dünya trendlerini izleyerek, Akbank kartlarının kampanya uygulaması olan Axess Mobil'i, yeni dijital ödemeler dünyasına adapte ederek büyük bir adım atıyoruz. Axess Mobil bundan böyle hayatına "Juzdan" kimliğiyle devam edecek.

Juzdan'ı Akbank müşterisi olsun veya olmasın, bir banka veya kredi kartı sahibi olan herkes kullanabiliyor. Kullanıcılar uygulamaya istediği banka veya kredi kartını ekleyip, bu kartlar ile anlaşmalı e-ticaret sitelerinde Juzdan ile Öde seçeneğiyle dilediği kartını kullanarak, kart bilgilerinin tekrar tekrar girilmesine gerek kalmadan tek tuşla, hızlı ve güvenli ödeme yapabiliyor. Juzdan ile kullanıcılar alışverişlerinde kredi ve banka kartlarının yanı sıra vadesiz hesaplarındaki bakiyeleri ile veya kredi kullanarak da ödeme yapabiliyor. Üstelik dileyen kullanıcılar tek bir ödemeyi farklı ödeme araçlarını birleştirerek de gerçekleştirebiliyor.

Juzdan uygulamamız ile ödemelerde bariyerleri kaldırmayı vaat ediyor, ücretsiz, herkese açık, kolay, hızlı ve güvenilir yepyeni bir açılım getiriyoruz. Juzdan uygulamasına sahip olmak çok kolay. Axess Mobil uygulamasına sahip müşterilerimiz uygulamalarını güncelleyerek, diğer tüm kullanıcılar ise uygulama mağazalarından Juzdan'ı indirerek, ceplerindeki cüzdanlarını dijitale taşıyabilirler. Artık sadece kartlarımız, hesaplarımız gibi ödeme araçlarımız değil, onları taşıyan cüzdanımız da dijital."

EN ÇOK OKUNANLAR