USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

23 Mayıs 2022 10:00

“KÜRESEL ALANDA FAALİYETLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”

ZER SATIŞ VE PROMENA HİZMETLERİ DİREKTÖRÜ ORÇUN GÜVEN İLE ZER'İN HİZMETLERİNİ VE DİJİTAL ÇÖZÜMLERİNE GETİRDİKLERİ YENİ BAKIŞ AÇILARINI KONUŞTUK

“KÜRESEL ALANDA FAALİYETLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”

Türkiye'de satın alma ve tedarik zinciri yönetimi sektörü Zer ile birlikte gelişiyor. Bu sektörü geleceğe taşımak için neler yapıyorsunuz?

Zer, 2003'te Koç Topluluğu Şirketleri'nin endirekt satın alma işlemlerini merkezileştirmek, doğru tedarikçilere en uygun şartnamelerle ulaşmak ve böylece grup şirketlerinin satın alırken kazanması amacıyla kuruldu. Koç Topluluğu şirketlerinde satın alma ve tedarik zinciri yönetimi tecrübesine sahip birçok çalışan Zer'e katıldı. 'Satın alırken kazanmak' ya da diğer bir deyişle 'kaynakların etkin kullanımı' günümüzde çok yaygın bir anlayış. Zer'in temelleri, yaklaşık 20 yıl önce belki bugünün önceliklerini fark ederek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek yenilikçi bir iş modeli olarak atıldı. Strateji, uzmanlık ve teknolojiyi birleştiren bu yapı, satın alma ve tedarik süreçlerini mükemmelleştirmeyi, dijitale taşıyarak daha izlenebilir ve esnek kılmaya isteyen kurumsal şirketlerin radarına takıldı. Pandemi döneminde tedarikte yaşanan kesintiler ve manuel yürütülen satın alma süreçlerinde yaşanan zorluklar, gözleri tedarik zinciri ve satın alma yönetimlerine çevirdi. Anlaşıldı ki, günümüz dünyasında şirketin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin, etkin maliyet ve risk yönetiminin yolu tedarik zinciri ve satın alma yönetimlerinin daha öngörülü, daha stratejik ve daha dijital olmasından geçiyor. Bakış açısı değişimini 2020 ve 2021 yıllarında Zer'in hizmetlerine ve dijital çözümlerine olan talep artışından bizzat deneyimledik. Birçok şirketle 20 yıla yaklaşan satın alma ve tedarik yönetimi deneyimimizi paylaştık, riskleri birlikte göğüsledik, dijital çözümlerimizle izlenebilirliği ve kontrolü artırdık. Müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin işlerini daha dayanıklı ve esnek hale getirebilmeleri için iş birliği, güven ve ekosistem anlayışımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de yarattığımız faydayı görünür kılarak ekosistemimizi genişleteceğiz; satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde fayda sağlayacak platformları geliştirerek küresel alanda faaliyetlerimizi artıracağız.

* Zer'in stratejik satın alma platformu Promena globalde de önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Promena'yı rakiplerinden ayıran özellikler hakkında bilgi verir misiniz?

Promena, sektöründe Türkiye'nin ilk markası. Teklif ve ihale, e-satın alma, tedarikçi yönetimi, tedarikçi pazar yeri ve harcama analizi ürünleri ile her ölçekten yerel ve global şirkete satın alma ve tedarik süreçlerini dijitalleştirme imkânı sunuyor. Promena'da çevik yönetim metodolojisi ile çalışıyoruz. Kullanıcılardan aldığımız geri bildirimlerle, global benchmark çalışmalarından çıkan öğrenimlerle sürekli olarak platformumuzu geliştiriyor, yeni yetkinlikler ve özellikler kazandırıyoruz. Bu geliştirmelerle global olarak sektör oyuncularını takip eden, yetkinlikler ve müşteri memnuniyeti bazında platformları inceleyen ve değerlendiren kurumların araştırmalarına Promena da dâhil oluyor. Böylelikle geliştirmelerin etkisini ölçüyor, kısa ve uzun vadeli yol haritalarımızı çıkarıyoruz. Son üç yıldır katıldığımız değerlendirmelere baktığımızda Promena'nın rakiplerine göre hızlı bir yükseliş içinde olduğunu görüyoruz. Hem global bilinirliğimizin artması hem de Türkiye'de sahip olduğumuz konum bizi rakiplerimizden farklı bir noktaya taşıyor. Dijitale yeni adım atan şirketler tarafından çok tercih ediliyoruz. Bunda profesyonel satın alma danışmanlığı hizmetini teknoloji çözümleriyle birleştirmemizin önemli etkisi var. Deneyimimiz sayesinde müşterimizin ihtiyaçlarını hızlı çözüyoruz, öğrenme sürecini birlikte yaşıyoruz ve adaptasyonu kolaylaştırıyoruz. 12 dilde destek ile dünyanın herhangi bir yerinde faaliyet gösteren müşterilerimize hizmet verebiliyoruz. Esnek ve modüler yaklaşımımız sayesinde müşteri taleplerine göre özelleştirme yapabiliyoruz, müşterilerimizin iş akışlarına Promena'yı kolaylıkla uyumlandırabiliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR