USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

11 Haziran 2019 16:56

Göksal Güngör: Alüminyumun kullanım alanı çeşitleniyor

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, alüminyumun teknolojideki yerini Platin için değerlendirdi

Göksal Güngör: Alüminyumun kullanım alanı çeşitleniyor

Büyümeye ve ülke ekonomimizi desteklemeye odaklı olduğumuz kadar içinde yaşadığımız dünyanın güzelliklerinin de bilincindeyiz. Kaynaklarımız hızla tükenirken biz de üzerimize düşen sorumluluğu alıyor ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vizyonumuz doğrultusunda şirket bünyemize entegre ettiğimiz geri dönüşüm tesisimizle, geri kazanımı yüzde 100 oranında mümkün olan alüminyumu, en etkili biçimde geri dönüştürüyoruz. Karbon ayak izini azaltmak için iki sene önce bünyemize kattığımız yenilenebilir enerji üretim tesisimizle, bu alanda da sektöre öncülük ediyor, üretim tesislerimizin yaklaşık bir senelik elektrik enerjisi tüketimi kadar temiz enerji üretiyoruz. 

TEKNOLOJİSİZ BÜYÜME OLMAZ

Günümüz dünyasında küresel rekabetin gerisinde kalmamanın ve sürdürülebilir bir büyüme yakalamanın ön koşulu, kuşkusuz teknolojiyi doğru ve etkin şekilde kullanmaktan, dijital dönüşümü sağlayabilmekten geçiyor. Assan Alüminyum olarak bizler de bu bilinçle, tüm dünyada yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından takip etmenin yanı sıra, sektörümüzle ilgili yeni üretim yöntemleri geliştirme noktasında da yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Ar-Ge merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalarla da sektörümüze yön veriyoruz. Geçmiş yıllarda sistemlerimize entegre etmeye başladığımız Endüstri 4.0’ı merkezine alan yatırımlarımız ve geliştirme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Teknolojik gelişmeler, alüminyumun gelişimini ve kullanım alanını çeşitlendirmekle beraber daha fazla tercih edilen bir materyal olmasının da önünü açıyor. Bunda alüminyumun sahip olduğu dayanıklılığı, kolay şekil verilebilmesi, hafifliği, elektrik ve ısı iletkenliğinin yüksek olması, çevreye duyarlılığı, yüzde 100 ve sonsuz kere geri dönüştürülebilen bir ürün olması gibi özellikleri oldukça etkili.

ENDÜSTRİ 4.0  SEKTÖRÜ DEĞİŞTİRDİ

Önümüzdeki dönemde, bu özellikler sebebiyle alüminyumun öneminin giderek artacağına ve kullanım alanlarının daha da çeşitleneceğine inanıyorum. Sektörümüzün de Endüstri 4.0 ile birlikte değişen üretim teknolojileri ve satış pazarlama ağları açısından önemli bir dönüşüm ve gelişim sürecinden geçtiğini görüyoruz. 

Alüminyumun, savunma sanayi, havacılık ve uzay sanayi gibi giderek artan ileri teknoloji uygulama alanları ve bir yine büyük tüketici konumundaki otomotiv endüstrisinin içinden geçtiği bu büyük değişim, doğal olarak sektörümüze de yansıyor. Hatta alüminyum sektörünün bu sektörlerin gelişiminde önemli bir rol oynadığını da söylemek mümkün. Beklentiler, alüminyum sektöründeki büyümenin, küresel ekonomik büyümenin üzerinde olacağı yönünde. Türkiye alüminyum sektörünün büyümesi de dünyadaki gelişime paralel bir seyir izleyecektir.

EN ÇOK OKUNANLAR