USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Şubat 2019 11:33

Dünya markalarına yön veren 45 Türk yönetici

Onlar, türkiye’nin yetiştirdiği liderler…Türkiye’nin göğsünü kabartan, gurur duyduran bu ülkenin medar-ı iftiharları… Coca-Cola, BBVA, BP, Vodafone, Shell, Pepsico, Barilla, Unilever gibi dünyanın en büyük organizasyonlarına yön veren Türk yöneticiler; bugün ABD’den Çin’e, İngiltere’den Afrika’ya kadar dünyanın bütün coğrafyalarında, mensubu oldukları şirketleri global başarılara taşıyor. ABD ve dünya ekonomisine yön veren şirketlerin üst düzey yönetici pozisyonlarında yer alan Türk yöneticiler

Dünya markalarına yön veren 45 Türk yönetici

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Dünya markalarına yön veren Türk yöneticilerde perde, hiç şüphesiz ki Coca-Cola Company’nin selef CEO’su Muhtar Kent’le açılmıştı. Kent, uzun yıllar büyük başarılarla sürdürdüğü CEO’luk görevini 2017 Mayıs’ında James Quincey’e bıraksa da, şu anda halen şirketin yönetim kurulu başkanı konumunda bulunuyor. Uzun yıllardır Western Union Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luğunu yöneten Hikmet Ersek, BP Küresel Rafinaj ve Pazarlama Grubu CEO’su Tufan Erginbilgiç, Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO’su Serpil Timuray gibi isimler uzun yıllardır göğsümüzü kabartıyordu.

Son dönemdeyse bu yöneticilerin yanında yeni isimler de görmeye başladık. Yönetim stratejileri ve aldığı kararlarla bulunduğu organizasyonları global anlamda çağ atlattıran Türk yöneticiler, vizyonerliği, kriz yönetimindeki deneyimi ve çok yönlülüğüyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da dikkatini çekiyor.

LİDERLİK VASFI ÖNE ÇIKIYOR

Dünyanın en büyük markalarını yöneten Türklerin en büyük özelliği, hiç şüphesiz ki liderlik vasfı… Bununla beraber profesyonelliği ve güvenilirliğiyle de dünya ekonomisinin merceği altında olan Türk yöneticiler, özellikle jeopolitik risklere karşı proaktif yaklaşımlarıyla da rakiplerinden birkaç adım öne çıkıyor. 

PLATİN'İN ŞUBAT SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR