Yeni bir tarım devrimi arifesindeyiz. Bu yeni tarım çağında ‘sürdürülebilir tarım' başlığı altında şekillenen alanlar; aslında ‘gıda, güvenlik ve beslenme' ekseninde şekilleniyor. Tıpkı tüm diğer alanlar gibi tarım da uçtan uca teknolojik çözümlerle entegre oluyor.
Ulusal hükümetler yasa değişiklikleriyle kadınların çalışmasının önündeki engelleri kaldırmalı, kadınları şiddetten koruyan yasaları kararlı bir şekilde uygulamalı.
Salgın nedeniyle, şirketler ve müşteriler uzaktan çalışmayı, alışverişi, iletişimi, hizmeti öğrenmek ve yoğun biçimde kullanmak zorunda kaldılar. Pandemi sonrasında da insanlar uzaktan alışverişin ve çalışmanın konforunu terk etmeyecek, bu da firmaların müşteri analizlerini ve yapılanmalarını tamamıyla değiştirecek.
2020 ayracına ilk çiziği Covid-19 atmış görünse de aslında derinleşmesini ve yayılmasını sağlayan, dijitalleşmenin sıra dışı, kontrolsüz epeyce de başıbozuk hızlanması oldu.
Doktorları kızdıran; "İnternetten baktım, şöyle yazıyordu" iletişiminin yerini "Mobil app’imdeki verilere göre..." diye başlayan cümleler ve "O zaman robotunuza gidin, sizi o tedavi etsin hanımefendi/beyefendi" diyen konuşmalar alacak.
Giyilebilir teknolojilerin modasından bahsetmek için henüz yolun başındayız. Belki sadece akıllı bileklikler ve saatlerin’ modası oluşmaya başladı diyebiliriz. Bunların dışındakiler için ise şimdilik ancak 'trend’den bahsedebiliriz.
Oyunlar, yabancı dil öğrenmeye, farklı kültürlerle aksiyona ve yaşamaya, kapsayıcı-bütüncül bakış açısına, analitik ve hızlı düşünmeye, risk analizine, problem çözmeye, göz, kulak, vücut, düşünce koordinasyonuna müthiş yatkınlık kazandırıyor.
Algoritmalar genellikle bilgisayar programlarında, kodlamada ve insani problemlerin çözümünde kullanılıyor. Kodlama ise makineleri harekete geçirmeye yarayan, gelişmiş-farklı programlama dillerinden oluşan komutlar dizisini anlatıyor.
Gıda, kozmetik ve tekstil firmaları medikal sektör firmaları ile birleşip bütünleşecek. Koronavirüs sonrasının yıldızı; yeni nesil 'medikal’ sektörler ve ilintili alanlar olacak.
Ruhsal ve parasal dengesi şaşmayan insanoğlu, krizden etkilenmeyen ve dönüşmeyen hiçbir sektör, iş ya da meslek kalmayacak. Bilim ve teknolojinin, yazılımın ve platform servislerin sektörler üstü önemleri ve kullanımı müthiş yükselecek.
Korona sonrası dünya daha temiz, duyarlı, içten, iyilik, yardımlaşma, paylaşma ve fayda odaklı iletişim isteyecek. Fırsatçı, malını ya da hizmetini önümüze iteleyen tarzda iletişim yapan şirket ve markalar da kara listeye alınacak.
Dünya Ekonomik Forumu'nun Global Gender Gap Report 2020 analizine göre, eğer bu şekilde devam edersek her alanda toplumsal cinsiyet adaletini yani yüzde 50-50 paritesini sağlayabilmek için 257 yıl geçmesi gerekiyor.
Günümüzde pek çok insan, sürdürülebilir küresel gelecek için etik değerlerin ve doğaya duyarlılığın artmasını, kapsayıcı, eşitlikçi, şeffaf, dürüst ve özgür uluslararası ticari, hukuki yeni yaşamsal sistemlerin kurulmasını gerekli görüyor.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak ve mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak içintıklayınız.