USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Abdulkadir Karagöz

YAZARLAR

3.12.2018 14:08:00

2019'a girerken

İşe alım süreçlerini 360 derece işleyerek insan kaynakları sektörünü farklı bir boyuta taşıyacak projemizi, 2019 yılında sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Elinizdeki yeteneği ve kaynakları doğru planlayarak hedeflerinize en kısa sürede ulaşacağınız bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum...

İnsan kaynakları alanında 2014 yılından bu yana yaptığımız çalışmalarda Türkiye’de insan kaynağı ihtiyacının belirlenmesinde ve nitelikli iş gücünün ortaya çıkarılması için çaba sarf ediyoruz. Attığımız her adımda, ortaya koyduğumuz her projede yapacak çok fazla işimiz olduğunun görüyoruz. Tarihe baktığımızda, insan kaynağını doğru şekilde yöneten toplumların hep bir adım önde olduklarını görürüz. Bizler, bu kaynağın en etkin şekilde tespit edilmesi, değerlendirilmesi, kullanılması için yetenek ve istihdam programları yapma fırsatı bulduk. Bu süreçte elde ettiğimiz deneyimleri teknolojiyle bir araya getirerek yeni uygulamalar ve çözüm önerileri geliştiriyoruz. Ancak bu çalışmaların tek başına yeterli olmadığını görüyoruz. 

OBJEKTİF VE DOĞRU DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİ

Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde Mental İK ile onlarca plan ve program içerisinde yer aldık; pek çok şirkete, kuruma ve bireye ulaştık. Ekip arkadaşlarımızla birlikte 55 bine yakın birebir görüşme gerçekleştirerek yaklaşık 15 bin üzerinde kişinin istihdamına katkı sağlama fırsatı bulduk. Geldiğimiz noktada Mental İK gibi şirketlerinin sayısının artması doğru iş-yetenek eşleşmesine katkı sağlayabilir. İstihdam, yetenek ve burs programlarımızın yanı sıra düzenlediğimiz konferans ve toplantılarla iş dünyasıyla bir araya gelme fırsatı bulduk. C-Level ve Ofis buluşmalarıyla sektörün önde gelen İK yöneticileriyle çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz yıl başladığımız Mental Talks buluşmalarımızla 30 farklı üniversiteden 14 bine yakın gençle sohbetler gerçekleştirerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduk. Tüm bu çalışmalardan elde ettiğimiz bulgularda gelenekselleşmiş yöntemlerin dışına çıkarak, objektif ve doğru değerlendirme süreçlerini oluşturacak araçları geliştirmeye gayret gösterdik. 

YENİDEN YAPILANMA SÜRECİ

2018 yılı iş dünyası açısından oldukça yoğun bir gündemle geçti. Ekonomimize yönelik ataklar toplumumuzda, iş dünyamızda ve kamuda paradigma değişikliğine neden oldu; beraberinde tasarruf, yeniden yapılanma, yerli üretim ve ihracata yönelik çalışmalar hız kazandı. Yeniden yapılanma sürecinin sadece ekonomi açısından değil, kurumlarımızın ve şirketlerimizin işleyişi açısından ne derece önemli olduğunu da bu vesileyle tekrardan görmüş olduk. 

İNSAN KAYNAKLARI ALANINDA FARKLI BİR DÖNEM

Sektörü yakından takip eden, gelişmeleri sürekli inceleyen ve bu alanda çalışmalar yapan danışmanlık şirketlerinin deneyimleri işletmelerin gelişimine ve işlevselliğine önemli katkılar sağlıyor. Yönetim danışmanlığı alanında yürüttüğümüz çalışmalarda elde ettiğimiz bulgular ve geri dönüşler hep bu yönde oldu. Kamu ve özel sektörün yapısal dönüşümde ihtiyaç duyduğu adımları bir an önce atması hem ülkemiz hem de bu kurumlarımız için hayati önem taşıyor. 

Sizlere, ülkemizdeki yetenekleri ve iş gücünü sektörle buluşturarak, istihdama büyük katkı sağlayacağına inandığımız yeni projemizden de bahsetmek istiyorum. Kısa bir süre içerisinde çalışmalarını tamamlayacağımız projemizle, insan kaynakları alanında yeni bir dönem başlatıyoruz. İşveren ve iş arayanların kendilerini en iyi şekilde ifade edebileceği projemizi geliştirirken dünyada bu alanda markalaşmış uygulamaları inceledik. 

İşe alım süreçlerini 360 derece işleyerek insan kaynakları sektörünü farklı bir boyuta taşıyacak projemizi, 2019 yılında sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Elinizdeki yeteneği ve kaynakları doğru planlayarak hedeflerinize en kısa sürede ulaşacağınız bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum...

DİĞER YAZILARI