USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

27 Ekim 2021 15:42

Türk markası dünya kozmetik raflarında

Gözde ve Görkem Yorgun'un sokak grafiti sanatından ilham alarak erkek kozmetik sektörüne kazandırdığı Marmara Barber, yıl sonuna kadar dünyanın 60 ülkesine ulaşacak

Türk markası dünya kozmetik raflarında

Senso Kozmetik olarak 300 bin dolarlık ek yatırımla, 2017 yılında üretimine geçtikleri Marmara Barber markasını, 52 ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Senso Kozmetik Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Yorgun, "Yüzde 100 yerli Türk markası olarak, üç yıllık süreçte dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptık. Bu dönemde en büyük talebi Amerika ve Avrupa ülkelerinden aldık. Pandemi döneminde ihracat yapamadık ancak yeni ülke bağlantıları için hız kesmeden çalışmalarımıza devam ettik. 2020 yılının sonuna kadar Marmara Barber markasını dünyada 60 ülkeye ihraç etmeyi ve 10 milyon dolarlık satış yapmayı planlıyoruz" diyor.

Sokak grafiti sanatından ilham alarak kozmetik sektörüne kazandırılan Marmara Barber ürünleri; kolonya, parfüm, after shave, tıraş jeli, sakal yağı, saç şekillendiricileri, tarak, tıraş fırçası ve profesyonel kullanım için berber aksesuarları seçeneklerinden oluşuyor. "Dünyanın birçok ülkesinde trendleri takip eden erkeklerin, ürettiğimiz Türk markasını tercih ediyor olmasından gurur duyuyoruz" diyen Yorgun, yıl sonuna kadar fabrikalarına yapacakları 1.5 milyon dolarlık yeni yatırımla, üretim kapasitelerini artıracaklarını ve ürün yelpazelerini genişleteceklerini sözlerini ekliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR