USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

22 Kasım 2023 10:31

“Avon Türkiye'deki çalışmalarımız, dünyaya örnek oldu”

Türkiye'de başlattıkları çoklu kanal stratejisi gibi uygulamaların tüm Avon pazarlarına örnek olduğunu ve uygulanmaya başladığını belirten Avon Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı ve Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül, Türkiye'nin 136 ülkedeki Avon pazarı arasında ilk 8 pazar içerisinde yer aldığını söylüyor.

“Avon Türkiye'deki çalışmalarımız, dünyaya örnek oldu”

Dünyada 136, Türkiye'de ise 30 yıldır faaliyet gösteren Avon, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tüm çalışmalarını 'Herkes için daha iyi bir dünya' anlayışıyla sürdürdüklerini belirten Avon Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı ve Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül, "Kadınlar bizim her zaman odağımızda yer alıyor ve onları her fırsatta ve her alanda destekliyoruz. Kadınların dünyada daha fazla yer almaları ve potansiyellerini ortaya çıkarmaları için bugüne kadar pek çok çalışma gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi de ana stratejimizi belirleyen çoklu kanal yapımız oldu" diyor.

"YIL SONUNA KADAR 80 MAĞAZAYA ULAŞACAĞIZ"

Avon olarak ilk defa Türkiye'de hayata geçirdikleri ve diğer Avon ülkelerine de örnek olan çoklu kanal stratejisi ile daha çok kadının hayatına dokunmayı amaçladıklarının altını çizen Gül, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bu kapsamda yenilenen online platformumuz avon.com.tr ve Trendyol ve diğer pazaryerleri iş birlikleri ile tüketicilerimize diledikleri ürünü farklı satış kanallarından sipariş edebilme olanağı sağlıyoruz. Stratejimizin önemli bir parçasını oluşturan satış noktalarımızı ise ilk olarak 2020 yılında pilot illerde gerçekleştirdik. Mağazacılık kanalında tüm temsilcilerimize ve yatırımcılara mağaza açabilme imkânı sağlıyoruz. Türkiye geneline yayılan mağazalarımız ile yıl sonuna kadar da 80 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz."

"Tüm Avon pazarları arasında ilk 8 pazar içerisinde yer alıyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus, dinamik sektör ve jeopolitik konum, ülkeyi Avon'un global yapılanmasında öne çıkarıyor"

"TÜRKİYE, DÜNYADA BAŞARILI BİR KONUMDA"

Aynı zamanda kadınların en çok bildiği ve en samimi bulduğu, hem ürünleri hem de iş modeliyle hakkında en çok konuşulan markalardan biri olduklarını anlatan Gül, "Avon pazarları arasında da Türkiye'nin tartışmasız çok başarılı bir konumda olduğunu söyleyebilirim. Tüm Avon pazarları arasında ilk 8 pazar içerisinde yer alıyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus, dinamik sektör ve jeopolitik konum, ülkeyi Avon'un global yapılanmasında öne çıkarıyor. Özellikle Türkiye ekibinin mağazalaşma ve dijital kanallara yönelik çalışmaları, Avon Global tarafından diğer ülke operasyonlarında da uygulanmaya başladı. Bu güzel motivasyonun da etkisiyle, ekibimizle birlikte, daha güzel işlere imza atmak üzere çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" açıklamasında bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR