USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 21:18

Işıl Yalçın: Riskleri de göz önünde bulundurursanız başaramayacağınız şey yok

Benim için en önemli konu, her koşulda ve şartta olaylara olumlu bakabilmek. Öncellikle sizi yorabilecek tüm çevre faktörlerinden kurtulmanız gerekiyor. Kafa yorarak değiştiremeyeceğiniz faktörlerden bahsediyorum. Örneğin; trafik ve kirlilik gibi…

Işıl Yalçın: Riskleri de göz önünde bulundurursanız başaramayacağınız şey yok

Farklı ve zorlayıcı coğrafyalarda görev aldığım için gittiğim her ülkede bu şartları belirleyip, bunları görmeme konusunda kendimi alıştırıyorum.  Böylece insan kendini sürekli yorabilecek konuları beyninden uzaklaştırmış ve aslında olumlu düşünceler için yeterince yer açmış oluyor. Aynı şey kişiler için de geçerli, size olumsuz enerji verenleri zamanla uzaklaştırmak ve beraber geçirdiğiniz zamanı minimuma indirmek şart.

Genel olarak belirli kişileri kendime ilham kaynağı olarak seçmek yerine, bende var olan ve geliştirmeye çalıştığım yönlerimi tespit ederim.  Bu konularda güçlü olan farklı kişileri örnek alırım ve sürekli gözlem yaparım. İlham kaynaklarınızın, tanınmış biri veya sizin üstünüz olması gerekmiyor. Birçok kez benimle çalışan mühendisler, proje müdürleri ve yöneticiler de bana ilham kaynağı oluyor. Ericsson’a başladığım ilk yıllarda, yöneticilerimden biri her yeni fikre, her öneriye ‘hayır’ ile başlardı. Yeni mezun olmuş bir mühendis olarak, hala bunun beni nasıl etkilediğini hatırlarım. Yaratıcılığı kısıtlayan ve umutları söndüren bir davranıştı. Tabii ki pes etmedim, ilk yönetici görevime atanır atanmaz da ‘hayır’ dememeyi, tüm fikirlere açık olmayı ve insanlarla konuşarak bazı fikirlerin uygulanamayacağını beraber deneyerek ikna olduk. Gelen hiçbir yeni fikir, daha yola çıkmadan ölmedi. 

Her olayı, küçük veya büyük bir proje olarak ele alırsanız, riskleri de göz önünde bulundurursanız başaramayacağınız şey yok. Benimle çalışmış veya çalışan yöneticiler bilir. Ofise veya iş yerinize gelirken yüzünüzden gülümsemeyi hiçbir zaman eksik etmemeniz gerekir. Kendi mutsuzluğunuz, yüzlerce çalışanı kolayca etkileyebiliyor ve bazen istenmeyen olumsuz koridor konuşmalarına sebep olabiliyor. O yüzden gülümsemeyi beceremeyeceğiniz bir gün varsa benim tavsiyem, o gün ofise kesinlikle uğramayın. Evden çalışın.

Saygılarımla,

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın

EN ÇOK OKUNANLAR