USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

17 Aralık 2022 11:12

Yeni İnci'den mağazalaşma atağı: 5 yılda 100 mağaza açacak

Üçüncü kuşaktan Furkan Atakan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü Yeni İnci, yeni yıla önemli hedeflerle giriyor. İç pazarın yüzde 35'ine sahip olan ve 100 ülkeye ihracat yapan marka, kısa süre önce Amerika pazarına da giriş yaptı. Şu anda 5 perakende mağazasına sahip şirketin hedefi 5 yılda 100 mağazaya ulaşmak.

Yeni İnci'den mağazalaşma atağı: 5 yılda 100 mağaza açacak

İç, ev ve spor giyim markası Yeni İnci, sektörde 58 yılı geride bıraktı. 58 yıllık tecrübeyle, 10 kategoride 3 bine yakın geniş ürün gamıyla yılda yaklaşık 6 milyon adet üretim hacmine sahip olduklarını belirten Atakan, üretim kapasiteleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "5 farklı üretim tesisimiz var. Bunlardan 2'si İstanbul Bayrampaşa'da, ikisi Avcılar'da, bir tanesi de Kırklareli Vize'de bulunuyor. Üretimimizin yüzde 60'ını iç piyasaya yüzde 40'ını ise ihracata ayırıyoruz. Özellikle spor giyim ve pijama ürün gruplarına yönelik yoğun bir ilgi var. Önümüzdeki 3 yıl içinde üretim hacmimizi yüzde 40 artırmayı hedefliyoruz. Her sene yıllık üretim hacmimizi en az yüzde 10 artırmayı hedefliyoruz. Yüzde 10 küçük bir rakam gibi gözükse de iç giyim sektöründe büyük rakam olduğunu söyleyebilirim. Bu hedef doğrultusunda da üretim tesislerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Eylül ayında Gaziantep'e bir üretim tesisi kurduk ve üretime başladık. Şimdi Erzurum için kolları sıvadık, fizibilite çalışmalarımız tamamlanmak üzere. 2023 yılının başında bu tesisimiz de üretime başlayacak. Bu doğrultuda sürekli arayışlarımız var. Geçmiş dönemde yurt dışında da çok araştırmalar yaptık. Özellikle Makedonya'da üretim yapmamızla ilgili yoğun bir talep vardı. Ancak şu anda kurun yüksek olması sebebiyle yurt dışı tesis planlarımızı bir süreliğine erteledik."

100 ülkeye ihracat yapılıyor

Mısır, İran, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Bulgaristan başta olmak üzere bugün 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Atakan, "Ortadoğu, Afrika ve Avrupa'da uzun yıllardır faaliyet gösteriyoruz. Irak, İran ve Azerbaycan'da Yeni İnci tabelasıyla mağazalarımız mevcut. Yeni İnci'nin ülkede bilinirliliği oldukça yüksek. Aslında en büyük hedefimiz birçok bölgede ve ülkede marka bilinirliliği oluşturabilmek, var olan marka bilinirliliğimizi güçlendirmek ve yurt dışındaki pazar payımızı büyütmeye devam etmek.

Ortadoğu'da hemen hemen her yerde varız. Eskiden girmekte zorlandığımız Avrupa pazarında da artık faaliyet gösteriyoruz. Özellikle İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Sırbistan ve Bulgaristan gibi ülkelerde büyük bir pazar payına sahibiz. En büyük amacımız, Türk markasının gücünü global arenada başarıyla temsil eden bir marka olmak ve kaliteli üretim prensibimizle tüm dünyaya ulaşmak" ifadelerini kullandı.

"E-ticaret yatırımlarımızı da artıracağız"

Önümüzdeki 5 yıllık hedefleri arasında 100 mağazaya ulaşmak olduğunu açıklayan Atakan, mağazacılığın kendileri için yeni bir yolculuk olduğunu ve şu anda 5 perakende mağazaları olduğunu söyledi. Irak, İran ve Azerbaycan'da da Yeni İnci tabelasıyla mağazalarının bulunduğunu belirten Atakan, "Önce yurt içindeki organizasyonumuzu başarıyla tamamlayacak daha sonra da yurt dışı hedeflerimizle mağazalaşma stratejimizi hayata geçireceğiz. Yurt dışında da distribütörlerimiz vasıtasıyla mağaza açmayı planlıyoruz. Onların bilgi birikimi, tecrübesi ve pazarı tanımaları bize avantaj sağlayacak" dedi.

Kısa süre önce Amerika pazarına giriş yaptıklarının, 2023 hedefleri arasında önceliklerinin marka bilinirliliğini güçlendirmek ve yurt dışındaki pazar payını büyütmek olduğunun altını çizen Atakan, "Bunun yanı sıra fiziksel mağazacılıkta hedeflediğimiz sayıya ulaşarak büyümemizi sürdüreceğiz. E-ticaret yatırımlarımızı da artıracağız. İç giyim sektöründe inovatif ürünler üreterek kadınların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda sosyal sorumluluk olarak meme kanseriyle savaşarak göğsünü kaybetmiş kadınlara özel protez sütyenler üretiyoruz" açıklamasını yaptı.

(Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan)

EN ÇOK OKUNANLAR