USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

26 Aralık 2021 13:26

Dener Dakina'dan milli sanayi hamlesine önemli katkı

1974'ten bu yana faaliyet gösteren Dener Makina, savunma sanayisi için kritik öneme sahip beş eksenli CNC tezgâhların yerli üretimini gerçekleştirerek milli sanayi hamlesine katkıda bulundu

Dener Dakina'dan milli sanayi hamlesine önemli katkı

1974'te Mustafa Dener tarafından Kayseri Eski Sanayi Bölgesi'nde kurulan Dener Makina, 1980'de ürün portföyünü ve makine parkını genişleterek otomotiv yan sanayisinde üretim faaliyetlerine devam etti. Firma, 1990'da makine sanayisine adım attı. Öncelikli olarak Türkiye'deki şeker fabrikalarına pancar boşaltma makineleri üretimi gerçekleştirdi. Böylece ülkemizde tarım sektörünün makineleşmesine ve verimliliğine destek oldu. 2000 yılından itibaren CNC Sac İşleme Makineleri üretimine yoğunlaşan Dener Makina, nitelikli iş gücü ve gelişmiş Ar-Ge birimi ile yeni nesil teknolojiye uyum sağlayarak uzmanlığını 2000'li yıllara taşıdı.

"BU ÜRETİM, ÜLKEMİZİN BEKASI İÇİN ÇOK KRİTİK"

Dener Makina bugün; dünyada 100'ün üzerinde ülkeye ihraç edilen yeni nesil 'elektrikli servo abkant pres' üretiminde, dünyadaki iki üreticiden biri konumunda... Tüm bu önemli icraatlarını Türkiye'nin yerli ve milli beş eksenli CNC makinesini üretmeyi başararak taçlandıran Dener Makina'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dener, "Günümüzde kompleks üretimlerin temel aracı, CNC tezgâhlarıdır. Özellikle metal işleme ve savunma sanayinde parça üretilmesi için CNC makinalarının kullanımı neredeyse zorunlu. Bu zorunluluğun yurt dışından karşılanıyor olması Türkiye'yi gelecekteki ambargolara karşı tehdit altında bıraktığından yerli CNC tezgâhlarının üretimi, ülkemizin bekası ve olası ambargo ve savaş durumlarında üretimin devam etmesi için çok kritik" yorumunda bulunuyor. Sözlerine; "Bu beş eksenli CNC tezgâhları o kadar önemli bir teknoloji ki, bu aletlerle üretemeyeceğiniz geometrik şekil neredeyse yok" diyen Dener, beş eksenli CNC tezgâhların savunma sanayisinde büyük oranla kullanılacağının altını çiziyor.

EN ÇOK OKUNANLAR