USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Serhat Özeren

YAZARLAR

6.02.2018 11:37:00

Yerli ve milli 'zeytin dalı'

Huzurlu olmak istiyorsak güçlü olmalıyız. Güçlü olmak için ise yerli kaynaklara önem vermeliyiz. Bıkmadan, usanmadan ar-ge’ye ve eğitime önem vereceğiz. Yerli şirketlerimizin önünü açıp destekleyeceğiz. Barış ve istikrar bu şekilde sağlanır…

[email protected]/ @serozeren

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesine yönelik ülkemizin güvenliği için önemli bir harekat başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede yerleşik teröristlere yönelik başlatılan bu harekata ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adı verildi. Bu operasyon, özellikle yerli silahların kullanılması açısından son derece önemli. Bir savaşa giriyorsanız, kendinizi sağlama almanız gerekli. Ülkemizin Ar-Ge çalışmalarının geldiği nokta açısından da bu operasyonda yerli silahların kullanılması stratejik bir öneme sahip. Savunma sanayimizin ‘start-up’larla olan işbirliğinden, iç içe çalışmalarından hareketle çok daha fazla ürünün çıkacağına inanıyorum. Yeter ki, devletimiz belirlediği kriterlerde alım garantisi versin. Hiç kimse, elinde alım garantisi olmadan ürün geliştirip sonra da bu ürün için müşteri aramaya çıkamaz, kimsenin böyle bir gücü de olamaz.

ZEYTİN DALI HAREKATI’NDA KULLANILAN SİLAH ENVANTERİNİN YÜZDE 75’İ YERLİ KAYNAKLARLA ÜRETİLDİ

‘Zeytin Dalı Harekatı’, işte bu sebeple çok önemli. Bir anlamda, YPG’nin elindeki ABD silahlarına karşı yerli silahlarımızın da savaşı olacak. Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan silah envanterinin yüzde 75’i yerli kaynaklarla üretildi. Şimdi bu silahlara bakalım… Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taarruz ve taktik keşif helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri… Cirit, Türkiye'nin roket ve füze sistemleri üreticisi ROKETSAN tarafından geliştirildi. Hafif zırhlı, zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı yüksek hassasiyete sahip, sınıfının en uzun menzilli füzesi Cirit, ATAK helikopterlerince de kullanılmaya başlandı. Türk mühendislerince geliştirilen, yüksek ve alçaktan mermi atabilen kısa namlulu bu toplar, otomatik atış kontrol ve mermi doldurma sistemlerine sahip. Fırtına Obüsü’nün en önemli özelliği, farklı namlu açılarından art arda yaptığı 3 atışı hedefe aynı anda ulaştırabiliyor olması… Bu özellik Fırtına Obüsü’ne 3 obüsün atış gücünü tek başına karşılayabilme imkanı sağlıyor. Obüs, Sakarya'daki 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığında üretiliyor.

TÜRK ORDUSUNUN GÜCÜ

Türk mühendisler tarafından özgün olarak geliştirilen Koral, dünya üzerinde sayılı ülkenin envanterinde bulunuyor. Radarların karıştırılıp aldatılmasını sağlayan sistem, düşman ülkelerin hava savunma sistemlerinde önemli bir zafiyet oluştururken TSK'nın gücüne güç katıyor. Düşman hava araçlarının korkulu rüyası olan Atılgan ve Zıpkın, Türk ordusunun gücünü ortaya koyuyor. Kaideye Monteli Hava Savunma Sistemleri gece gündüz her türlü hava şartlarında hedeflere otomatik olarak füze yönlendiriyor, takip ediyor ve ateş ediyor. Yoğun şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlanan SOM füze ailesinin SOM-A, SOM-B1, SOM-B2, SOM-J gibi konfigürasyonları bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekat ve anlık istihbarat kabiliyetini artıracak olan İnsansız Hava Aracı ANKA… Lazer güdümlü füze L-UMTAS'ın atış testleri ve milli imkanlarla üretilen Atak helikopterine entegrasyon çalışmaları geçtiğimiz yıl başarıyla sonuçlandırıldı. UMTAS'lar Atak helikopterlerinde kullanılabiliyor. Modern elektronik algılayıcı cihazların yer aldığı Kayı Sınır Güvenlik Sistemi, Hatay sınırında hizmet veriyor. Radar karıştırıcı cihazların da bulunduğu sistem, her türlü tehditte komuta merkezindeki güvenlik güçlerine bilgi aktarıyor. Huzurlu olmak istiyorsak güçlü olmalıyız. Güçlü olmak için ise yerli kaynaklara önem vermeliyiz. Bıkmadan, usanmadan Ar-Ge’ye ve eğitime önem vereceğiz. Yerli şirketlerimizin önünü açıp destekleyeceğiz. Barış ve istikrar bu şekilde sağlanır.

Son söz: Allah(c.c) ordumuzu muzaffer eylesin. 

DİĞER YAZILARI