USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

26 Ekim 2020 16:30

Turkcell 6,5 ton tekno atığı eğitime dönüştürdü

Turkcell, tekno atıkların geri dönüşümünden gelen geliri çocukların nitelikli eğitimine katkıya dönüştürdüğü "Eğitime Dönüştü" projesiyle bugüne kadar 6,5 ton elektronik atık topladı.

Turkcell 6,5 ton tekno atığı eğitime dönüştürdü

Turkcell açıklamasına göre, sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarını sürdüren Şirket, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile geçen yıl başlattığı söz konusu proje aracılığıyla yüzlerce çocuğun hayatına dokunmaya devam ediyor. 

Projeyle çevrenin korunması ve doğal kaynaklardan tasarruf edilmesi sağlanırken ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine de katkıda bulunuluyor. 

Türkiye genelinde devam eden ve tekno atıkların kayıt altına alınması için Turkcell’in desteği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi sayesinde bilgisayardan uydu alıcıya, telefondan ses sistemlerine kadar artık kullanılmayan pek çok alet, Turkcell mağazalarında bulunan tekno atık toplama kutularında birikerek bir çocuğun hayatını değiştiriyor. 

Sağlık çalışanlarının çocuklarına destek 

Açıklamaya göre, Turkcell, projenin hayata geçtiği günden bugüne kadar toplanan 6,5 ton elektronik atığı TÜBİSAD ile birlikte ekonomiye kazandırdı. Elde edilen gelirin tamamı, çocukların eğitiminde kullanılmak üzere Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlanırken, yeni eğitim ve öğretim döneminden itibaren Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) aracılığıyla pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarına bağışlanmaya başlandı. 

Ayrıca Turkcell, tüm Türkiye’deki mağazalarında tekno atık toplama yarışması başlattı ve 15 bölgede en fazla tekno atığın toplayarak eğitime dönüşmesini sağlayan 15 bayiye çevre dostu elektrikli scooter hediye etti. 

"Sürdürülebilirlik her zaman odağımızda"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, sürdürülebilirliğin Turkcell’in temel iş prensiplerinin arasında bulunduğunu aktardı. 

Erkan, şunları kaydetti: 

"Turkcell olarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerin yanı sıra hayata geçirdiğimiz projelerde de sürdürülebilirliği her zaman odağımıza alıyoruz. Türkiye’de müşterilerinin Tekno atıklarından kendini sorumlu hisseden ilk şirket olarak başlattığımız 'Eğitime Dönüştür' projesi ile döngüsel ekonomiye katkı sağlarken yüzlerce çocuğun eğitimine de destek olduk.

Geçen sene hayata geçirdiğimiz projemiz tüm Türkiye’yi kapsayan mağazalarımız aracılığıyla bir tekno atık seferberliğine dönüşmüş durumda. Çocuklarımızın eğitimi için çok önemli olan bu projeyi aslında bir 'ileriye dönüştürme' projesi olarak görüyoruz. 'Turkcell Elçilerimiz' de bu projeyi çok sahiplendi, onlara da tekrar teşekkür ediyorum. Onların bu sahiplenmesini karşılıksız bırakmamak adına tekno atık toplama yarışması düzenledik. Katılan tüm mağazalarımızı da tekrar tebrik ediyorum." 

Erkan ayrıca şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da daha iyi bir dünya için hareket ederek geliştirdikleri projelerin yanı sıra çocukların eğitimi için çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi. 
 

EN ÇOK OKUNANLAR