USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

16 Mayıs 2019 11:42

Outdoor Factory, Ankara'ya adrenalin getirecek

Türkiye’nin en büyük dağ kızağı, Ankara’da Keçiören Kartaltepe Kent Ormanı’nda kuruluyor. Outdoor Factory ve Euras ortaklığı tarafından 30 bin metrekare alanda kurulan parkurdan yılda 250 bin adrenalin tutkununun yararlanacağı tahmin ediliyor. Outdoor Factory’nin hedefi ise 2 yıl içinde Türkiye’de 10 dağ kızağı parkuru kurmak

Outdoor Factory, Ankara'ya adrenalin getirecek

Outdoor Factory’nin Euras ortaklığı ile birlikte Ankara Keçiören Kartaltepe Kent Ormanı’nda kurduğu Türkiye’nin en büyük dağ kızağının açılışı için geri sayım başladı. Gençlik ve Spor Bayramı’nda yani 19 Mayıs 2019’da açılışının yapılması planlanan Dağ Kızağı Park Keçiören, toplam 30 bin metrekare alan üzerine kuruldu.

Ray uzunluğu 1 kilometreye ulaşan dağ kızağı parkurunun yılda 250 bin adrenalin tutkununu ağırlaması bekleniyor.

Toplam 1 milyon 850 bin dolarlık yatırım büyüklüğüyle hayata geçirilen parkur, dünyada 50 ülkede 250’yi aşkın dağ kızağı uygulaması yapan Wiegand markasıyla oluşturuldu. Wiegand dünyanın ilk ve en büyük dağ kızağı üreticisi olarak kabul ediliyor.

"2 YIL İÇİNDE TÜRKİYE’DE 10 TANE YAPMAYI PLANLIYORUZ"

“Dünyada her yıl 50 milyon insan dağ kızağını sürerek adrenalin duygusunu yaşıyor” diyen Outdoor Factory Yönetim Kurulu Üyesi Toygar Yedigöz, parkurun Ankaralı ve çevre şehirlerdeki adrenalin tutkunları için çok önemli bir çekim merkezi olacağına dikkat çekiyor.

Türkiye’de deniz, kum, güneş turizmi dışında alternatif çekim merkezlerine de ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yedigöz, “Türkiye’nin her köşesini bir cazibe ve eğlence merkezi haline getirmek mümkün. Bu açıdan dağ ve orman dokusu yüksek ilçelerin ve illerin, dağ kızağı parkurlarına ilgisi de her geçen gün artıyor. Outdoor Factory Euras ortaklığı olarak 2 yıl içerisinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu parkurdan 10 tane yapmayı planlıyoruz” diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR