USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

09 Aralık 2023 10:06

Doğu Avrupa'nın kültür başkenti: Belgrad

Sırbistan'ın Başkenti Belgrad, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yıl boyu süren kültür ve sanat etkinlikleri ile bu konuda Doğu Avrupa'nın da başkenti olarak görülüyor.

Doğu Avrupa'nın kültür başkenti: Belgrad

Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda bulunan Sırbistan'ın başkenti Belgrad, Doğu Avrupa'nın en önemli şehirlerinden biri. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra uygun fiyatlı tatil arayışında olan turistler için de oldukça popüler bir destinasyon.

Sırbistan'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı tanıyan ülkeler arasında olması ve havayolu ile yaklaşık iki saatlik mesafede yer alması da ayrıca bu seyahati cazip kılmayı başarıyor. Karasal iklime sahip olan Belgrad'ı keyifle gezmek ve muhteşem manzaralarda fotoğraflar çekmek için kış ayları da tercih edilebilir.

KALEMEGDAN'DA TARİH TURU

Tarih boyunca Osmanlı İmparatorluğu da dahil birçok medeniyete ev sahipliği yapan Belgrad, kültür turizmi konusunda oldukça dikkat çekici mekan ve eserleri barındırıyor. Kalemegdan adı verilen bölgede kale ve çevresindeki parklar, saat kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Stefan Lazarevic Anıtı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Zindan Kapısı ve hayvanat bahçesi gezilebiliyor.

TÜRK VE BALKAN MUTFAĞINDAN LEZZETLER

Her konuda olduğu gibi yemek konusunda da Osmanlı izlerinin görüldüğü şehirde Balkan köftesi, Balkan şinitzeli, börek, balık çorbası, dolma, işkembe çorbası ve mısır ekmeği denenebilir.

BELGRAD'DA ALIŞVERİŞ BİR BAŞKA

Şehrin en eski ve hareketli bölgelerinden biri de İstanbul'un İstiklal Caddesi'ni andıran Knez Mihailova Caddesi. Trafiğe kapalı olan caddede birçok mağaza, sanat galerisi, kafe ve restoran yer alıyor.

NIKOLA TESLA MÜZESİ'NDE BİLİM

Bilim meraklıları için ayrıca Krunska Caddesi üzerinde Nikola Tesla'nın icatlarının ve kişisel eşyalarının görülebildiği bir müze yer alıyor. Müzede 160 bin orijinal belge, 5 bin 700 kişisel eşya sergileniyor.

CIGANLIJA ADASI'NDA SPOR KEYFİ

Birçok eğlence mekanına ve kanodan rüzgar sörfüne kadar çeşitli spor aktivitelerine ev sahipliği yapan Ciganlija adlı yapay ada, seyahatseverlerin uğrak noktalarından biri.

EN ÇOK OKUNANLAR