USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

17 Kasım 2023 09:42

Black Friday'de küresel satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

Sadece tüketicilerin değil, aynı zamanda üreticilerin de kazandığı alışveriş günleri, Türk markalarına satışlarını artırmaları için küresel bir kapı aralıyor. MegaMerchant Kurucusu ve CEO'su Yaman Alpata, Black Friday günlerinde Türk markalarına küresel satışlarını nasıl artırabileceklerine yönelik önemli tüyolar veriyor.

Black Friday'de küresel satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

ABD'de doğan Black Friday, kısa sürede dünyanın birçok bölgesinde popüler hale geldi. Her yıl, tüketiciler bu özel günü sabırsızlıkla bekliyor ve fırsatları kovalıyorlar. Türk markaları için, bu büyük alışveriş etkinliği küresel pazarda satışlarını artırma fırsatı sunuyor. Veriler, 2022'de yalnızca ABD'deki tüketicilerin yüzde 30'unun tatil alışverişlerini yapmak için bugünü beklediklerini ortaya koyuyor.

"BLACK FRIDAY'DE ELDE EDİLEN SATIŞLARIN ETKİSİ TÜM SENEYE YANSIR"

Küresel çapta faaliyet gösteren pazar yerlerinin, her yıl bu dönemde satış rekorları kırmak için büyük bir çaba sarf ettiğini söyleyen MegaMerchant Kurucu ve CEO'su Yaman Alpata, "Özellikle ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, her yıl satışlarını katlayarak dünyanın dört bir yanındaki markalar için oldukça cazip pazar yeri sunuyor. Varlıklarını dünya geneline taşımak ve küresel çapta satış yapmak isteyen Türk markalarının bu büyük gün için iyi bir hazırlık yapmaları son derece önem taşıyor. Zira bu özel günde elde edilen satışlar ve trafiğin etkisi, tüm yıl boyunca devam ediyor" diyor.

"KAMPANYALAR ÖNCEDEN PLANLANMALI"

Markaların, Black Friday için erken planlama yapmaları gerektiğini dile getiren Alpata, "Özellikle Best Deal, Top Deal ve Lighting Deal gibi kampanyaların yer aldığı bu süreç, ekimin ilk haftasında sona erdi. Dolayısıyla, kampanyaya dahil edilecek ürünlerin fiyatlarını, stok durumlarını ve kampanya katılım süreçlerini temmuz ayından itibaren dikkatle planlamaları büyük önem taşıyor. Ayrıca, Amazon FBA depolarına gönderilecek ürünlerin gönderim aşamasının da önceden planlanması ve takip edilmesi kritik" açıklamasını yapıyor.

"PROMOSYONLAR, DAHA CEZBEDİCİ HALE GETİRİLMELİ"

Bu dönemde tüketicilerin büyük indirimler ve cazip teklifler aradığını anlatan Alpata, "Black Friday ve Cyber Monday gibi büyük satış etkinliklerinde başarılı olabilmek için, Deal kampanyaları dışında, dönüşümleri artırıcı nitelikte olan indirimler veya özel fırsatlar sunmanız gerekebiliyor" yorumunda bulunuyor.

MegaMerchant; e-ihracatın A'dan Z'ye tüm gereksinimlerini tek bir çatı altında birleştirerek, Türk markalarının küresel pazarda büyümelerine destek oluyor

"PERDENİN DİJİTAL TARAFINI DA UNUTMAMAK GEREK"

Dijital pazarlamanın Black Friday günlerinde başarılı olmanın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Alpata, şöyle devam ediyor: "Sosyal medya kullanımı, e-posta pazarlama, reklam kampanyaları ve SEO gibi dijital pazarlama stratejileri, müşterilerinizin sunduğunuz fırsatlardan haberdar olmalarını sağlamak için son derece önem taşıyor."

"EN DOĞRU REKLAM STRATEJİLERİNİ GELİŞTİRİN"

Markaların, reklamlarını optimize ettiklerinden ve satış yapmayan anahtar kelimeler için gereksiz yere harcama yapmadıklarından emin olmaları gerektiğini söyleyen Alpata, "Reklamların, Black Friday ve Cyber Monday dönemi boyunca kesintisiz çalıştığından emin olmalılar. Özellikle, ürünlerin arama sonuçlarının en üst sıralarında gösterilmesi kritik öneme sahip, ancak PPC maliyetlerinin bu dönemde artacağı unutulmamalı. Bu nedenle, markaların en doğru reklam stratejileri geliştirilmeli" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR