USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

06 Aralık 2023 09:17

“Batarya fabrikamız ile ekonomiye katkı sağlayacağız”

Skywell Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş, kuracakları ‘Batarya Geliştirme ve Üretim Fabrikası' ile istihdam yaratarak ihracatın artırılacağını, böylece ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını açıkladı.

“Batarya fabrikamız ile ekonomiye katkı sağlayacağız”

Ulu Motor olarak Türkiye ve Avrupa'da önemli bir dönüm noktasında olduklarını belirten Skywell Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş, "Geçtiğimiz aylarda Ulu Motor ile Çin'in en büyük teknoloji firmalarından Skywell'in üreticisi Skyworth, Türkiye'de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere anlaşmaya vardı. Ortaklığın ilk resmi adımı olarak da Skyworth, Türkiye operasyonları için Skyworth Motor Limited Şirketi'ni kurdu. Türkiye'de 2024 yılı içerisinde 800 + 4C mimariye sahip yüzde 30'dan yüzde 80 şarja 6.5 dakikada çıkan batarya üretim endüstriyel depolama fabrikası açacak olan iki grup ortak proje için toplamda 30 milyon doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirecekler" açıklamasında bulunuyor.

ENERJİ DEPOLAMADA DA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Otomotiv pazarının dönüşümünde oldukça önemli bir unsur olan bataryayı ülkemizde üretmek için oldukça heyecanlı olduklarını anlatan Ulubaş, "Batarya üretim fabrikası, sürdürülebilirlik ve teknoloji alanında attığımız büyük bir adımı temsil ediyor. Bu iş birliği ile açılacak olan batarya fabrikası özellikle otomotiv pazarının dönüşümünde anahtar unsur. Bu teknolojiyi burada üretmek Türkiye'ye önemli kabiliyetler ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. İstihdam anlamında da Türkiye'ye önemli bir getirisi olacak. Özellikle ihracat tarafında bizim gurur duyacağımız işler yapmamızı sağlayacak" diyor.

Ulubaş, gerçekleştirecekleri batarya ve enerji depolama sistemi yatırımının sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da geleceğin enerji ihtiyaçlarına çözüm sunma hedefine yönelik bir adım olduğunu söylüyor. Elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemleri, yüksek kapasiteli bataryaların kullanılması nedeniyle yakın ilişkiye sahip. Enerji depolama sistemleri, elektrikli araçlar için enerji kaynağı sağlamanın yanı sıra, yenilenebilir enerjinin düşük üretim anlarında enerji depolanmasını ve daha sonra kullanılmasını sağlayarak enerji verimliliğini de artırıyor.

Batarya üretim endüstriyel depolama fabrikası açacak olan iki grup, ortak proje için toplamda 30 milyon doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirecek

SKYWELL ET5'DEN 8 YIL GARANTİ

Ulu Motor, Skywell'in Türkiye ve Avrupa'da 15 ülkede marka temsilcisi. Mobilite çözümleri, distribütörlük ve teknoloji ortaklığı konularında olduğu kadar, satış sonrasında sunulan kusursuz ve inovatif yeniliklerle Türkiye ve Avrupa pazarında farklı bir hizmet anlayışı sunuyor. Türkiye'de satış ve deneyim hizmeti veren Skyhouse'larda açılan Skycafelerle sadece bir otomotiv markası değil, aynı zamanda bir deneyim markası olarak da farklılaşıyor.

Türkiye pazarına girdiği andan itibaren en dikkat çekici elektrikli D-SUV'lardan biri olan ve 2022 yılında TEHAD tarafından yapılan halk oylaması ile yılın elektrikli otomobili seçilen Skywell ET5; güçlü duruş sergileyen modern tasarımı, hızlı şarj batarya teknolojisi, 642 km şehir içi uzun menzili, yarı otonom sürüş özelliği, akıllı özellikleri ve en önemlisi 8 yıl veya 150 bin km batarya garantisi ile Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının önemli bir oyuncusu olmuş durumda. 86 kWh yüksek kapasiteli bataryası sayesinde, şehir içinde 642 km'ye kadar menzil sunabilen ET5 Long Range'in, 0'dan 100 km/s hıza ulaşması 7.9 saniye sürüyor. Son teknolojik donanımlarla tasarlanan 150 kW gücündeki e-SUV modeli, hızlı şarj olma özelliğiyle yüzde 20'den yüzde 70'e yaklaşık 38 dakikada ulaşıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR