USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

22 Eylül 2021 18:56
AA

Almanya'ya 'ihracat' çıkarması

Diş malzemeleri sektörü, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen dünyanın en büyük dental fuarı IDS'e 27 firma ile katılım gösterdi. DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, "Sektörümüz her geçen yıl dışa bağımlılığını azaltıyor. 1 milyar dolar hacimsel büyüklüğe ulaşan sektörümüz burada alternatif ihracat pazarlarına ulaşmak adına ter dökecek" dedi.

Almanya'ya 'ihracat' çıkarması

1 milyar dolar hacimsel büyüklüğe ulaşan ve yerli üretim oranını son 10 yılda yüzde 7'den yüzde 25 seviyelerine çıkaran ağız bakım ve diş malzemeleri sektörü, Türkiye'nin toplam ihracatına daha fazla katkı vermek için vites artırdı. Dünyanın en büyük dental fuarı IDS'e (International Dental Show) 27 firma ile katılım gösteren sektör, 'Made in Turkiye' etiketli katma değeri yüksek ürünlerini küresel alıcılara sergiledi. Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Erkan Uçar, Almanya'daki fuardaki gelişmeleri değerlendirdi.

ROTA HİNDİSTAN

Yurt dışı fuarların alternatif ihracat pazarları açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Erkan Uçar, "Pandemi öncesinde sektör olarak mevcut ihracat pazarlarımızın yanında Hindistan'a odaklanmıştık. Bugün bu hedefimiz doğrultusunda en doğru yerde çalışmalar yapıyoruz. 100'den fazla ülke bu fuara katılım gösteriyor. Firmalarımızın son beş yıl içerisinde özellikle patentli ürün geliştirme konusunda çok ciddi ivme kaydettiğini söylemek yanlış olmaz. Bu ürünleri dünya pazarlarına sunmak ve ülkemizin toplam ihracatına daha fazla katkı vermek için buradayız" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR