USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

19 Mart 2019 14:48

İGEPAR’dan ihracata büyük destek

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği’nin 6-8 Mart Antalya Satış Organizasyonu, başarıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin 2023 vizyonu 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda yapılan organizasyona, 15 farklı ülkeden 214 yabancı iş adamı katıldı.

İGEPAR’dan ihracata büyük destek

Antalya Manavgat’ta 15 ülkeden 214 iş insanının katıldığı 2'nci İhracat Günleri satış organizasyonu düzenlendi. İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye’den 65 sanayici ve üretici firma katılırken, aralarında Libya, Bulgaristan, Kosova, Romanya, Sırbistan, Fas, Suudi Arabistan, İran, Kazakistan, Azerbaycan, Hırvatistan, Irak gibi 15 ülkeden 214 iş insanı davetli olarak yer aldı. Organizasyon sonucunda Türk firmalar yaklaşık 4 milyon dolarlık satış sözleşmesi imzaladı. İGEPAR tarafından düzenlenen organizasyonda dünya genelinde gözlemlenen ekonomik daralma hakkında bilgilendirmeler yapılarak, 2019 yılının uluslararası ekonomik öngörüleri, fırsatları ve riskleri katılımcılarla paylaşıldı.

‘Yeni İş Zekası’ modeli

İGEPAR Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt yaptığı açıklamada, “İhracat odaklı düzenlenecek yeni satış organizasyonlarını, Anadolu’nun farklı noktalarında yapmayı planlıyoruz. Bu planlama modelimizin adı, ‘Yeni İş Zekası’ (New Business Mindset). Planlama modelimiz adını, bugün tüm dünyada ihtiyaç duyulan yeni iş stratejileri ve fikir ihtiyaçlarından alıyor.

Amacımız etkinliğimize yurt dışından gelecek olan misafirlerimizi satış organizasyonun başlamasından birkaç gün önce şehirlerimize davet ederek, tarihi yerlerimizin, kültürel tat ve miraslarımızın tanıtılması amacı ile turlar düzenlemek. Ayrıca organizasyonun yapılacağı alanın girişinde yöresel ürünler ve yöresel ikram standları açarak yöresel tatlarımızı sunma imkanı oluşturacağız. Bu sayede hem kültürel yayılmayı hem de bölge halkının kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

İGEPAR ailesi olarak yeni ihracata başlayacak firmalar ile ihracat pazarlarını geliştirmeyi hedefleyen tüm firmaları etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz.

Dünya ekonomisinde hızlanan büyüme mal talebini de arttırmıştır. İçinde bulunduğumuz 2019 yılı ve gelecek 3 yıllık kısa vadeli planlamalarımızda 365 gün B2B çalışması kapmasında 3 farklı ülkede dernek üye firmaların ürünlerinin sergileneceği ve 365 gün açık alanlar oluşturacağız. Bu alanlarda üyelerimize ait olan ürünlerin aktif şekilde yer almasını hedefliyoruz. Bu sayede sanayici firmalarımızın ürünlerinin çeşitli ülkelerde devamlı olarak PR çalışmalarının yapılması ve yeni müşteriler bulunması da hedeflerimiz arasında” şeklinde konuştu.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR