USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

16 Temmuz 2018 10:16

Hem Mobil Hem Minimal Hem De Ekonomik

Dünyayı etkisi altına alan TIny house akımının türkiye’deki temsilcisi vagoon house; plakalı, ruhsatlı ve uluslararası normlarda üretilmiş araçlar olarak öne çıkıyor. İmar problemi olan yerlerde tercih edilen ve hedef kitlesine hem minimal hem de konforlu bir yaşam stili sunan Vagoon House, yazlık olarak tercih edilmesinin yanı sıra mobil iş girişimlerinin de yakın markajında… Vagoon House kuru-cusu Cem Demirer’in bu kapsamda iki yeni hedefi daha bulunuyor: Türkiye’nin farklı yerlerinde Va-goon

Hem Mobil Hem Minimal Hem De Ekonomik

Bahar Akgün / [email protected]

Dünyada yaklaşık 15 yıldır hedef kitlesine farklı bir yaşam alanı sunan Tiny House akımı, Amerika ve Kanada’nın ardından İngiltere’de de yaygınlaşmaya başladı. Özellikle son 5 yıldır Amerika ve Kanada’da 5 milyon kişinin Tiny House’larda yaşamayı tercih ettikleri görülüyor. Bu akımın çıkış felsefesi ise ev almak için harcanan para ile aslında neler yapılabileceğinin sorgulanması. Bu akımın Türkiye’deki temsilcisi ise Vagoon House… Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Cem Demirer, aile şirketleri Hidro Proje’de çalıştıktan sonra 2014’te CDR Yapı şirketini kurarak inşaat taahhüt işleri yapmaya başladı. İnşaat sektöründeki trendleri yakından takip eden Demirer, Tiny House akımının mimariye yönelik yansımalarını 2015’te İngiltere’ye yaptığı bir gezi esnasında gözlemleme şansı bulduğunu söylüyor. Bu sürecin ardından 2016’da Adana’da Vagoon House markasını kuran Demirer; hedef kitlesine mimar, iç mimar, inşaat mühendisi tabanlı teknik kadro ve işinin ehli sanatkâr ustalardan oluşan özel bir ekiple Tiny House akımının en dikkat çeken projelerini sunuyor.

 

HEDEF KİTLEYE KOMPAKT BİR YAŞAM ALANI VAAT EDİLİYOR
Kompakt bir yaşam alanı sunan Vagoon House’lar aslında plakalı, ruhsatlı ve uluslararası normlarda üretilmiş araçlar olarak öne çıkıyor. Bu sayede aracınızı park edebileceğiniz her yere Vagoon House’unuzu koyabiliyorsunuz. Vagoon House projelerinin üretim merkezi Adana olsa da showroom’ları Polonezköy’de bulunuyor. Türkiye’de bugüne kadar mobil ev ya da tekerlekli ev gibi yetersiz altyapıya sahip farklı denemeler yapılmış olsa da profesyonel anlamda Vagoon House konseptinde hizmet veren başka bir marka bulunmadığının altını çizen Cem Demirer ile Vagoon House’un gelecek projeksiyonu hakkında konuştuk. 

Detaylar Platin Dergisi'nde...

EN ÇOK OKUNANLAR