USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sağlık

13 Ocak 2023 15:01

BEE'O, Anadolu Propolisi ile yurt dışına açılıyor

BEE'O, BEE'O UP ve BEE&YOU markalarının sahibi SBS Bilimsel Bio Çözümler, 2023 yılında global atılımlar yapmaya hazırlanıyor. Yapılan bilgilendirmede İngiltere'de firma ve depo kurulacağı belirtildi.

BEE'O, Anadolu Propolisi ile yurt dışına açılıyor

Türkiye'nin en büyük propolis üreticisi ve Türkiye'yi propolis ile tanıştıran BEE'O markası dermo-kozmetik sektörüne de iddialı bir giriş yaptı. BEE'O Propolis, 2022 yılı içerisinde gerçekleştirdiği 100 milyon TL'lik yatırımla, var olan doğal takviye edici gıda ürün portföyünü genişleterek güneş bakım ürünleri, roll-on, el-ayak-vücut kremi, dudak koruyucu, yaşlanma karşıtı serumlar ve kremler, yoğun bakım kremi, pişik kremi ile dermo-kozmetik sektörüne hızlı giriş yaptı. BEE'O Propolis, tıbbi cihaz kategorisinde yer alan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı Türkiye'nin ilk propolisli burun spreyini de ürün portföyüne ekledi. Türkiye'nin önde gelen üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde Anadolu propolisi ve diğer Anadolu arı ürünleri ile klinik çalışmalar yürüten BEE'O; kanser, oral mukozit, diyabet, alerjik rinit, solunum yolu enfeksiyonları ve cilt yüzeyel enfeksiyonları gibi konularda yürüttüğü 30'u aşkın bilimsel çalışmayı literatüre kazandırdı.

BEEO Propolis Kurucusu ve Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, 2022'de tüm hedefleri tutturduklarını vurgulayarak 2023'e de iddialı girdiklerini söyledi. Dr. Tanuğur Samancı, 2022'de markalaşmaya yatırım yaptıklarını, bu yatırımlarla farklı ürün kategorilerini de portföylerine eklediklerine dikkat çekerek, "Tıbbı cihaz kategorisinde ve Sağlık Bakanlığı onaylı propolisli burun spreyinin üretimi için gerekli olan 'temiz oda' ön koşulunu tesisimize kazandırdığımız, kanıta dayalı klinik çalışmalarla Anadolu arı ürünlerinin farkını bilimsel anlamda ortaya koyduğumuz her anlamda verimli bir yıl oldu." dedi. Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük propolis üretim tesisi olma özelliği taşıyan ve İstanbul'da yer alan 10 bin 500 metrekarelik üretim merkezinde üretilen %100 doğal özellik taşıyan Anadolu arı ürünlerini ihraç ettiklerini söyledi. Dr. Tanuğur Samancı, yurtdışında BEE&YOU markasıyla, ABD ve Hollanda başta olmak üzere 30 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Hem doğal gıda takviyesi hem cilt bakım ürünleri üretiyor

Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, SBS Bilimsel Bio Çözümler A.Ş. olarak yurtiçi ve yurtdışında bünyelerindeki markalarla "Sözleşmeli Arıcılık" modeliyle Anadolu'dan propolis, arı sütü, ham bal, arı zehri, polen ve arı ekmeği gibi değerli arı ürünlerini elde ettiklerini dile getirdi. Dr. Tanuğur Samancı, geliştirdikleri patentli ve ödüllü özütleme tekniğiyle, ham hali ile insan vücudu tarafından sindirilemeyen propolisi özütlediklerini vurgulayarak "Anadolu'nun zengin bitki örtüsünden elde edilen değerli arı ürünlerini, alanında uzman gıda mühendisi, biyolog, kimyacıların yer aldığı Ar-Ge ve kalite ekiplerimizle inovatif özellik taşıyan doğal gıda takviyeleri ve cilt bakım ürünleri olarak tüketiciyle buluşturuyoruz." diye konuştu.

2022 yılında BEE'O'nun büyük ses getiren inovasyonlarından bir tanesinin de Propolisli Kolajen Shot olduğunu vurgulayan Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, ham bal, tarçın, çilek suyu ve nar suyu ile tatlandırılmış bu ürünün lezzetli içiminin, kolajenin tüketimini kolaylaştırdığına dikkat çekiyor. İçeriğindeki tip-1 ve tip-3 sığır kolajeni sayesinde güzelliğinizi doğal yollarla beslerken, aynı zamanda içeriğinde doğal olarak bulunan C vitamini sayesinde, cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna da katkıda bulunuyor.

Yüzde 65 pazar payımız var

BEE'O Propolis olarak Türkiye'deki pazar paylarının propolisli katma değerli ürünlerde yüzde 60-65 arasında olduğuna dikkat çeken Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı şöyle konuştu: "Hiçbir başarı tesadüf değil. Ekibimizle, tıpkı bir arı kovanı gibi hiç durmadan çalışarak, ortak akıl, uzmanlık ve yoğun emekle elde ettiğimiz bu büyük başarının yansımaları, 2022'de de yol göstericimiz oldu. Daha gidecek çok yolumuz var. BEE'O'nun kuruluşundan önce, ülkemizde propolisin ne olduğu bilinmiyor, propolis üretilmiyordu. Bu değerli gıdayı, şifayı tüm annelere anlatmak ilk hayalimizdi. Arı ürünlerinden maksimum fayda sağlamak üzere tablet, şurup, sprey, damla, krem vb. çeşitli formlarda ürettiğimiz inovatif ürünlerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız birkaç farklı ürün mevcut."

2023'te yeni ürünler geliyor

2023 yılında, çalışmaları devam eden yeni ürünleri tüketiciyle buluşturacaklarına dikkat çeken Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Dermo-kozmetik kategorisinde katma değerli Anadolu arı ürünlerini içeren sivilce karşıtı yüz serumu, aydınlık veren C vitaminli yüz serumu ve masaj kremi gibi farklı ihtiyaçlara yönelik inovatif ve doğal ürünleri portföyümüze eklemek üzere çalışıyoruz." dedi.

Walmart'ta BEE&YOU ürünleri satılıyor

ABD'de CVS eczane zincirine, Trader Joe's, Walmart gibi ABD'nin önde gelen market zincirlerine BEE&YOU markasıyla markalı satış yapan tek Türk firması olduklarını vurgulayan Dr. Tanuğur Samancı, "2023'te satış grafiğimizi arttırarak diğer büyük market zincirlerine ürün listelemeyi hedefliyoruz. Yeni yatırımlarımızla Avrupa'daki e-ticaret hacmimizi arttırmayı öngörüyoruz. Bunun için İngiltere'de firmamızı ve depomuzu kuracağız." şeklinde konuştu.

2023'te global krizin negatif etkilerine rağmen, Türkiye ekonomisinin büyüyeceğini ve güçlenmeye devam edeceğini anlatan Dr. Tanuğur Samancı, "2023 yılı hem dünya hem de Türkiye için zorlu bir yıl olmaya devam edecek, ancak bu süreçte Türkiye'nin aldığı ekonomik tedbirler, uyguladığı politikalar ve başarılı stratejik yönetimiyle zorlukların üstesinden gelecek. Biz de 2022'de yatırımlarımıza hız verdik ve yeni alanlara yatırım yaptık." ifadelerini kullandı.

Fiyat artışlarını minimumda tuttuk

2022 yılı maliyet artışlarının yaşandığı bir yıl olmasına rağmen, bu artışın fiyatlara olan etkisini minimumda tutmaya çalıştıklarını kaydeden Dr. Tanuğur Samancı, "Özellikle ana hammaddemiz arı ürünleri alımımıza devam ederek, bu işle uğraşan tedarikçilerimizin katma değerli ürün üretmesini eğitim ve ekipman yardımlarımızla da destekledik." dedi.

Orman yangınlarında arıcılara büyük destek

Aslı Elif Tanuğur Samancı, geçen yıl başta Ege Bölgesi olmak üzere yaşanan orman yangınlarından sonra arıcılara verdikleri desteklerle ilgili de şu bilgileri verdi:

"Ege'deki orman yangınları tüm Türkiye'nin içini burktu. Hem arıların nektar kaynaklarının yok olduğu, hem de arıcıların geçim kaynaklarının yok olduğu bir orman yangınından en az hasarla çıkabilmek için arıcılarımızın yanında olduğumuzu onlara her anlamda hissettirmeye çalıştık. Yangınlarından etkilenen sözleşmeli ve sözleşmesi olmayan arıcılarımıza doğrudan nakdi ve arıcılık malzemesi yardımında bulunduk. Ahbap Derneği'ne ihtiyaç sahibi arıcıların listesini bildirdik ve derneğin maddi yardım yapabilmesi için, arıcılar birlikleri ile sözleşme yapmalarını sağladık. Ahbap Derneği'nin sağladığı 158 bin TL'lik maddi yardımla yangından etkilenen arıcılık bölgelerine 12 bin 640 kg arı yemi satın aldık ve dağıtımına destek olduk. Girişimlerimizle, üst düzey 7 farklı gönüllü şahıs ve kuruluşun Ahbap Derneği'ne şartlı bağış olarak yatırdığı nakdi yardım ile 2 bin 20 kg arı yemi alındı. Satın alınan arı keklerinin, ihtiyaç durumu göz önüne alınarak Antalya İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne gönderilmesi için yönlendirme yapıldı. Firmamız katkılarıyla arıcıların Arı Yetiştiricileri Birliği üzerinden arı yemi yapımı için limitli düşük fiyatlı şeker almasını sağladık. Üyesi olduğum Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Toplantısı'nda konuyu dile getirerek Muğla yangınına dikkat çektim. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Kurulu Başkanının bireysel destekleriyle Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne 1000 kg arı yemi gönderildi. Ayrıca Migros, BİM, Metro Türkiye Gross Market ile görüşülerek ülkemizdeki arı ölümleri ve arıların yem ihtiyaçları anlatıldı, depolarında bulunan arı yemi olarak kullanılabilecek 1 tonu aşkın şeker, Arı Yetiştiricileri Birliği'nin Mersin, Adana ve Hatay'daki merkezlerine gönderildi."

Arı ürünlerine büyük talep oldu

Pandemi döneminde bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının önemi bir kez daha anlaşıldığına da dikkat çeken Dr. Tanuğur Samancı, doğal gıda takviyelerine ciddi bir yönelim olduğunu, arı ürünlerinin de bu pazarın öncüleri arasında yer aldığını vurguladı. Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Özellikle propolis, içeriğindeki değerli fenolik ve flavonoid bileşimi sayesinde doğada bilinen en güçlü antioksidanlardan biri. Ham bal ise, Dünya Sağlık Örgütü tarafından öksürük semptomlarını gidermede etkili bir yöntem olarak tanımlanıyor. Pandemi döneminde sağlıklı beslenmenin ve doğal arı ürünlerini beslenmeye dahil etmenin önemi anlaşıldı. Covid-19'a yakalanma riski yüksek olan bir grup sağlık çalışanı üzerinde Türkiye'de yapılan klinik bir çalışmada, Anadolu propolisi takviyesi kullanan grupta, propolis almayan gruba göre hastalığa yakalanma oranının anlamlı derecede düşük olduğu tespit edildi." şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR