USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Nasıl Yaparım?

03 Ağustos 2021 14:17

Burcu Bıçakçı: Eğitim ve öğrenme süreçleri kalıcı olarak dijitalleşti

Dijital öğrenme süreci, pandemi öncesinde de kurumların merkezinde önemli bir konuma sahipti. Ama pandemi sonrasında öğrenme sürecinin tamamen dijitale dönmesiyle eğitim teknolojisi sektöründe bir talep patlaması yaşandığını aktaran Egon Zehnder Türkiye Yönetici Ortağı Burcu Bıçakçı, dijital öğrenimin artık bir kanal değil, tek kanal haline geldiğini vurguluyor.

Burcu Bıçakçı: Eğitim ve öğrenme süreçleri kalıcı olarak dijitalleşti

Buna paralel olarak dijital öğrenme araçlarını ve bu araçları sağlayan şirketlerin sayısı da hızla artıyor. Bıçakçı, yeni dönemin kurumsal öğrenim kültürüne yön veren değişim kodlarını ise şöyle özetliyor:

BU DEĞİŞİM KODLARINA DİKKAT

Yeni gereklilikler: Pandemi sırasında çalışma şekillerimiz gibi öğrenme kanallarımız da dijitalleşti. Çalışanların her elektronik ortamdan ve lokasyondan eğitimlerine erişebilecekleri bulut tabanlı öğrenme takip sistemleri gereklilik olmaya başladı.

Farklı akımlar: Yeni bir akım olarak; kurumlar özellikle teknik yeterlilik konusunda mobil insan kaynağının, kontrat bazlı çalışanların ve esnek çalışma kontratlarının farkına vardı. Bazı alanlarda eğitim yatırımı yapmak yerine yeteneğe olduğu yerde, bu yeni çalışma biçimleriyle ulaşmayı tercih ettiler.

Yeni sürece adapte olanlar kazanacak: Pandemi sırasında hızlı öğrenen ve adapte olan bireylerin değişime hızla adapte olup hayatlarına devam edebildikleri gözlemleniyor.

Çalışan sağlığı ve mutluluğu öne çıkıyor: Pandemi sırasında çalışan sağlık ve mutluluğu konusu da ön plana çıktı. Ayrıca dijital çalışma ortamında çalışan bağlılığı ve motivasyonu da hem IK departmanlarının hem de yöneticilerin öncelikli konusu haline geldi.

Çeşitlenen dijital eğitim kanalları: Pandemi, bize kişisel ve sınıf içi eğitimlerin çok azaldığı, dijital eğitim kanallarının çok çeşitlendiği bir dönemi getirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR