USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

07 Mart 2019 18:54

Sema Güral Sürmeli: Beklentilerinizi sınırlamayın

Babam Nafi Güral, “Bir konuda çok iyi olun. Bir işi çok iyi yapın ki, o konuda en iyisi siz olun” der. Babamın bu konuşması, küçüklüğümden beri, beni her zaman çok etkiledi ve bana yol gösterdi. Ben, Türkiye'deki şanslı insanlardan biri olduğumu düşünüyorum

Sema Güral Sürmeli: Beklentilerinizi sınırlamayın

Porselen üretimine duyduğum merak çocukluğumda başladı. O zamanlar, aile işi olarak kereste ve maden işiyle ilgileniyorduk. Ancak ben daha küçük bir çocukken bahçedeki çamurları, kendimce şekillendirip kuzenimle bahçenin kiremitlerinden yaptığımız fırında pişirirdim. Babamın sözleri ve çocukluğumda oynadığım oyunların gelecek için bana yol göstermesi, şu anda bulunduğum konumun temel taşlarını oluşturdu. Bugün Kütahya Porselen; sektöründe moda yaratan, başarılarını dünya çapında ödüllerle taçlandıran bir marka oldu. Ancak, vizyoner bir şirket olarak hiçbir zaman bu kadarı bize yeter demedik. Hem kariyer hem de özel yaşamımda fark yaratma yolunun; hayata değer, geleceğe ise anlam katmaktan geçtiğini düşünüyorum. Bunun için de sadece kendimi düşünerek değil, toplumumuzun da geleceğini düşünerek çalışıyorum.

Ekonomi ile sosyal yaşamda sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilmemiz için kadın ve erkek fark etmeksizin çok çalışmamız gerekiyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi NG şirketleri olarak yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyor ve Türkiye ekonomisine değer katıyoruz. Ülkemizin menfaati için daima yerli ve milli üretimden yana olduğumuzu belirtmek isterim. Öyle ki, Kütahya Porselen Türkiye’nin tescilli ‘ilk ve tek milli porselen’ markasıdır. Buradan iş yaşamının içinde olan profesyonellere söylemek istediğim en önemli şey; beklentilerinizi sınırlamayın. Kendinizi, tutkulu bir şekilde yaptığınız işe adayın. Eğer çalıştığınız ortamı, bir arada olduğunuz insanları, ürettiğiniz ürünü ve sunduğunuz hizmetleri sevmezseniz, asla başarılı olamazsınız. Ve şunu da unutmayın; yaratıcılık ve yenilik kavramları başarılı şirketlerin ruhunu oluşturur.

Hayatta fark yaratmanın ve geleceğe anlam katmanın en güzel yollarından biri de paylaşmaktır. Yaşadığım müddetçe, kendimi her konuda geliştirmeye çalışıyorum. Öğrendiklerimi veya bildiklerimi diğer insanlarla paylaşıyorum. İnsanlara yardım etmek, onlara tecrübelerim doğrultusunda yol göstermek beni mutlu ediyor. Aynı zamanda ne mutlu ki bana, mükemmel bir eşe ve çocuklara sahibim. Ailemle olduğum zamanlarda yaşamımın ve geleceğimin ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlıyorum.

Sevgilerimle;

NG Kütahya Porselen Yönetim  Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR