USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 21:21

Leyla Alaton: İçimizde müthiş bir potansiyel olduğuna her zaman inanmalıyız

Bu potansiyelin yeşermesinden, ortaya çıkmasından gurur duyacak, zevk alacak insanlarla görüşmeye ve hayatlarını paylaşmaya özen göstermek hayatı çok daha yaşamaya değer hale getiriyor. Çünkü insanlar değerlerinin anlaşıldığı oranda, daha faydalı ve önemli şeyler başarır

Leyla Alaton: İçimizde müthiş bir potansiyel olduğuna her zaman inanmalıyız

Ben, mükemmeliyetçi bir babanın hata yapma lüksü olmayan kızı olarak büyüdüm. Kendisi hayatımda ilk ilham kaynağım olan mentorumdu. Yaşam felsefem, aldığımız kararların sonuçlarına katlanmalıyız. Bazen yanlış kararlar almış olsak dahi, onları bir öğreti olarak görüp, hayatı öğrenmenin zevkini almaya devam etmeli, aynı hataları tekrarlamamalıyız diye düşünürüm. Motive edici olmayı ve hayatın bana biçtiği bütün rolleri seviyorum. Hepsiyle barışığım. Motive edebilecek söylemlerim olduğunu düşünüyorum. Liderlik ruhumdan dolayı öncülük yapmaya, özellikle ekiple çalışmaya, rol modeli olmaya her zaman hazırım. Çalışmaktan çok zevk alıyorum. Hayat dolu, enerjik ve formda olmanın sırrı benim yapıma göre iyi uyumak, erken yatmak, erken kalkmak, işe yoğunlaşmak ve en önemlisi de öncelikleri belirlemek. 

Ben iş kadınlığım kadar STK’lardaki kız kardeşlik dayanışmasına destek vermeyi de seviyorum. Doğru kişileri bir araya getirmeye, eğitici-öğretici paylaşımlarda bulunmaya özel ilgim ve yeteneğim var diyebilirim. Türkiye’de medikal cihazlar alanında önemli yatırımlar yapan Alvimedica olarak kaliteli yaşama yönelik projeler üretmek üzerine yoğunlaştığımızı gururla söyleyebilirim. Bu alanda ileri teknolojiye dayalı, katma değerli üretimimize ilave yeni bir fabrikanın daha açılışını yapma heyecanı içindeyiz ve bu yatırımın daha fazla kadın istihdamına imkan sağlamasını hedefliyoruz.

Özellikle kadın profesyonellere  mesajım ekonomik bağımsızlıklarından hiç bir koşulda vazgeçmesinler. Hayatta en gerekli şey maddi olarak ayakta durabilmek. Bunun için kendilerini geliştirmeye yatırım yapsınlar. Sebatkâr, çalışkan, pes etmeyen, pozitif olan çalışanlar kariyer yolculuklarında işlerinin daha kolay üstesinden gelebilirler.

Sevgilerimle,

Leyla Alaton Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı

EN ÇOK OKUNANLAR