USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

13 Kasım 2022 18:41
AA

KADEM'in 'İnovasyonda Kadın 2022' ödülleri sahiplerini buldu

KADEM'in 'İnovasyonda Kadın Projesi 7. Girişimcilik Kampı' ödülleri, düzenlenen törenle kazananlara verildi.

KADEM'in 'İnovasyonda Kadın 2022' ödülleri sahiplerini buldu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, "İnovasyonda Kadın" projelerine 2 binden fazla girişimci kadının "Bir Fikrim Var" diyerek başvurduğunu belirterek, bu yıl katılımda sektörel çeşitliliğin çok geniş bir yelpazede seyrettiğini söyledi.

KADEM'in "İnovasyonda Kadın Projesi 7. Girişimcilik Kampı"nın ödül töreni Bakırköy'de bir otelde gerçekleşti.

BAKAN VARAN DA TÖRENE KATILDI

Törende, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Ali Okur ile projede yer alan kadın girişimciler katıldı.

Törende konuşan Gümrükçüoğlu, KADEM'in kadınların hayatını iyileştirmeyi, toplumsal hayatın her alanında fırsat eşitliğini sağlamayı ve kadın temsilini güçlendirmeyi hedeflediğini vurgulayarak, büyük projelerinden "İnovasyonda Kadın"ın hedeflerinin önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.

Hayata geçirdikleri projelerle bu yolda büyük mesafe kat ettiklerini belirten Gümrükçüoğlu, "2015 yılında projeyi hayata geçirirken en büyük motivasyonumuz, ulaşabileceğimiz kadar çok kadının hayaline ortak olmaktı. Çünkü kadınların ekonomik hayata daha fazla katılmasının, kişisel hayatlarına ve toplumsal refaha olumlu etkisini biliyoruz. Bu sebeple kadın girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini desteklemeyi çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Kadınların inovasyon yolculuklarına eşlik ederken, bilgi ve teknolojinin tüm imkanlarını kullandıklarını aktaran Gümrükçüoğlu, projelerinin yıllar içerisinde büyüyerek markalaştığını kaydetti.

Gümrükçüoğlu, projeye katılımla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"İnovasyonda Kadın projelerine 2 binden fazla girişimci kadın 'Bir Fikrim Var' diyerek başvuruda bulundu. 200'den fazla kadın girişimci kampımızda eğitim aldı. Ödüle hak kazanan 30 kadın girişimciden 13'ü kendi şirketini kurarak ulusal ve uluslararası ödüller aldı. Bu yıl inovasyon kampımıza katılan projelere baktığımızda sektörel çeşitliliğin çok geniş bir yelpazede seyrettiğini gördük. Sağlık ve eğitim teknolojileri, nesnelerin interneti, yapay zeka, lojistik, ulaşım, tarım, yazılım gibi alanlarda hepimizi çok heyecanlandıran projelerle karşılaştık. Ön Kuluçka kategorisindeki 3 girişimciye, kendi şirketlerini kurmaları şartıyla toplamda 300 bin lira destek vereceğiz. Kuluçka ödülüne layık görülen 3 projeye tohum yatırım desteği sağlayacağız. Ayrıca paydaşlarımız da girişimcilerimize, proje çalışmaları için ilk 1 yıl ofis ve atölye desteğinde bulunacaklar."

Ödüller

Törende girişimini şirket haline getirerek ilk satışını yapan kadınlara "Kuluçka" kategorisi kapsamında tohum yatırım desteği, projeleri fikir ve model kapsamında olan ve henüz satışa başlamayan girişimcilere ise "Ön Kuluçka" kategorisinde maddi destek ödülü verildi.

Proje kapsamında dereceye giren kadınlara, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Saliha Okur Gümrükçüoğlu ödüllerini takdim etti.

Varank, ödül takdimi sırasında "Ön Kuluçka" kategorisinde birinciye 150 bin, ikinciye 100 bin ve üçüncüye verilen 50 bin liralık desteklerin ellişer bin lira artırılmasını isteyerek, salondaki proje paydaşlarından bu konuda söz aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR