USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:58

Elif Gürdal: Kadın yöneticiler hâlâ olması gerektiği kadar çok değil

Mektubuma öncelikle tüm dünyada işi ve kimliği için mücadele eden kadınları selamlayarak başlamak istiyorum. Ülkemizde ve dünyanın büyük çoğunluğunda kadın yöneticiler hâlâ olması gerektiği kadar çok değil

Elif Gürdal: Kadın yöneticiler hâlâ olması gerektiği kadar çok değil

Teknoloji sektörü son yıllarda kadınlara, diğer sektörlere nazaran görece daha fazla, yönetici olma fırsatı sunsa da 1995 yılında Bilkent’ten bilgisayar mühendisi olarak iş hayatına atıldığımda, mühendisliklerde kadın oranı yüzde 10-20 civarındaydı. Kariyerim boyunca yerli ve uluslararası pek çok firmada farklı görevlerde bulundum. Mühendislik odaklı roller yürütürken en az yöneticilik kadar keyif aldım ve yıllar içinde özellikle mühendislik bölümlerini daha çok sayıda kadının tercih etmesini keyifle gözlemledim.

Bir kadın olarak gücünün, potansiyelinin farkında olan, bunu hayata da geçiren öncü tüm kadınlara büyük saygı duyuyorum. Diğer yandan özgür ve eşitlikçi bir dünyanın,  yeniliklere açık bir geleceğin kapısını aralayan erkeklere de büyük saygı ve hayranlık besliyorum. Günümüzde özgür birer kadın olarak bu pozisyonlarda toplumda ve iş dünyasında ilerlememize yol açan Mustafa Kemal Atatürk ve diğer öncü tüm Cumhuriyet insanlarını da saygıyla anıyorum.

Sevgilerimle;

Dassault Systèmes Türkiye Ülke Müdürü 

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR