USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:46

Duygu Yılmaz: Dünyayı değiştirmek isteyenlere

Tunceli’de doğdum. Memurluk yapan babamın görevi sebebiyle çocukluğumda İstanbul’a taşındık ve Üsküdar’da büyüdüm. Küçük yaştan bu yana bilime ilgi duydum. Kardeşimi de yanıma alıp kendimce deneyler yaptım, yaz tatillerinde topladığım otlardan ve yosunlardan kremler ürettim. İlk girişimim, 12 yaşında vantilatör motorunu söküp, küçük çamaşır makinesi üretmek oldu. Lise ve üniversite yıllarımdan itibaren çalışma hayatının içinde yer aldım. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde tam burslu gıda mühendisl

Duygu Yılmaz: Dünyayı değiştirmek isteyenlere

Zeytin çekirdekleriyle olan ilişkim ise bir sabah kahvaltısında başladı. Babamın, midesine iyi geleceğini düşünerek zeytin çekirdeklerini yuttuğunu gördüm ve engelledim. Girişimcilik öyle bir tutku ki, bir kere adım attığınız bu yolu hiç bitirmek istemiyorsunuz… Zeytin çekirdeklerini incelerken içinde güçlü bir antioksidan madde olduğunu gördüm. Hazırlık sınıfından iki arkadaşım ve şimdiki ortaklarımla araştırmamı paylaştım ve girişim yolculuğuna ilk adımı attık. Girişim yolculuğuna 25 yaşında atıldım. İş yaşamında genç yaşta bir kadın olarak var olmayı başardım. Bu yolda iki ortağım her zaman yanımda oldu. Zorlandığım anlarda en büyük gücü, ulaştığım kitleler ve hayatlarında değişime sebep olduğumuz kadınlardan aldım.

Trabzon’dan bir gıda mühendisi adayının, ‘Sizi aileme örnek gösterdim. Ben de yapabilirim’ sözleri beni daha çok işime bağladı. Yaşamım boyunca Emmy Nother, Marie Curie ve Tesla’yı kendime örnek aldım.  Alanı ne olursa olsun, birileri bir değişim başlatıyorsa, dünya değişmeye başlamış demektir. Nihai hedefim yeni buluşlar ile dünyaca ünlü bir biyoteknoloji markası haline gelmek ve günün birinde yeni bir akım başlatmak. Dünyaya sebepsiz gelmedik, hepimizin belli rolleri var. Tek ihtiyacımız olan kendi ışığımızı keşfetmek. Kadının elinin değdiği her yerde doğan merhamet ve zarafet, başarıyı da beraberinde getiriyor. Çünkü, bizim kodlarımızda pes etmek yok. Gideceğimiz başka bir gezegen de olmadığına göre, kendi gökyüzümüzü içimizdeki ışıkla aydınlatacağız!

Sevgilerimle,

Biolive Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR