USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 18:43

Aybil Göker: Hedef odaklılıktan vazgeçmeyenlere

Dayanıklı bir kadın olduğumu düşünüyorum. Seçimler yaptım. Seçimlerimin sonuçlarından memnun olmadığım zamanlarda, kendimi hayatın içinde nasıl konumlandırdığıma baktığımda bu dayanıklılığı görebiliyorum

Aybil Göker: Hedef odaklılıktan vazgeçmeyenlere

Stresli dönemlere geri dönüp baktığımda, stres yönetimi sürecini iyi yönetebildiğimi fark ettim. Hedefiniz olduğunda, bu hedefe ulaşabilmek için plan yapıp aksiyona geçtiğinizde önünüze çıkan engeller, zorluklar ve karmaşık durumlar için kolay çözümler üretilebiliyor. Şefkatin ve iyi niyetin gücüne çok inanıyorum. Öfke ve stresi yönetememek, hedefinizden uzaklaşmanıza ve sonunda başarısız olmanıza sebep olur. 

Başarıyı, sadece profesyonel hayattaki başarı olarak tanımlamıyorum. Hayatımı; ‘profesyonel yaşam’ ve ‘özel yaşam’ diye ayıramadım, hiç bu kadar sert çizgilerim olmadı. Bu sınırlar arası geçişleri yapabilmemde, antropolog olmamın büyük etkisi var.

Akademik hayatımı çok sevdim, öğrencilerle çevrili olmayı akademik hayatın en muazzam ödülü olarak gördüm hep. Yaptığın işle yaşamdaki duruşunun zıtlık içinde olmaması fikri de belki beni akademik kariyere yöneltti. Ancak hayatımın bir kırılım noktasında, çok inandığım çok merkeze koyduğum kardeşim Alper Göker ile Habitus Araştırmayı kurduk. Bu hikayenin samimiyeti Habitus’un kimliğine işledi ve öyle de devam ediyor. Antropoloji ile akademik kariyerin dışında kendi mesleklerini yaparak para kazanabilme imkanı olduğunu Türkiye’de gösterebildiğimiz için çok mutluyum. 

Yapay zekanın detaylandırabildiği algoritmaların her geçen gün daha kıymetli olduğu bir dönemdeyiz. Artık tüm markaların ‘müşteri deneyimi’ olarak tanımlanan popülerleşmiş meseleyi gerçek insanların hikayelerinden anlamlandırmayı yapabilmiş olmaları gerekiyor. Hatta en son çalışmalar gösteriyor ki Z Kuşağı olarak tanımlanan gençlerin markalardan beklentileri, onları çok iyi tanımalarından da öteye geçecek ve kişisel isteklerinden önce markaların onlara servis sunabilmelerini talep edecekleri doğrultusunda. İşte tam da bu noktada yapay zeka ve antropolojinin iş birliği içinde olmasının yakın zamanda daha da elzem olacağı kanısındayım. 

Sevgilerimle;

Habitus Research Kurucu Ortağı ve Araştırma Direktörü

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR