USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 18:30

Ahu Serter: Risk alma cesareti olanlara

Ne mutlu bizlere ki, hayat ilham alınacak olaylar ve insanlarla dolu. Benim çok fazla kahramanım var. Her konuştuğum insandan ilham alabiliyorum.

Ahu Serter: Risk alma cesareti olanlara

Pozitif değişim ve idealleri uğruna örnek mücadeleler veren insanları çok önemsiyorum. Mahatma Gandhi’nin felsefesi beni çok etkilemiştir. En sevdiğim sözü ise; “Önce seni görmezden gelirler. Sonra sana gülerler, sonra seninle dövüşürler ve sonra sen kazanırsın.” Atatürk’ü, vizyon ile aksiyonu birleştirebilen çok az sayıda liderlerden biri olarak görüyorum. Annem ve babam, ikisi de çok güçlü ve örnek alınacak tarafları olan insanlar. Bugün olduğum insanda onların çok büyük izleri var.

“Her şeyin başı huzur” deriz. Ama çok az insan huzurludur. Huzur efor gerektirir, tesadüfe dayanmaz. Gerektiğinde “hayır” demeyi, gerektiğinde bırakmayı, doğru bildiğinde diretmeyi gerektirir. Risklerimi iyi hesaplarım ama korkunun diğer tarafında hiçbir şey olmadığını da bilirim. Yani, “denedim ama olmadı” demek beni çok üzmez. Umudun bir strateji olmadığını, acı çekmenin isteğe bağlı olduğunu bilirim. İşimi çok severim, fark yaratamadığım işlerde kalamam. Çünkü iş, benim için kişiseldir. İş veya şirket; bir araçtır, maddi/manevi gereksinimlerimizi karşılayıp bizi mutluluğa götüren bir araç. Bizi mutlu etmeyi bıraktığı anda, iş de gereksiz hale gelir benim için. 

Gelecek vizyonum doğrultusunda kadınların ne kadar da göz ardı edilmiş bir yatırım fırsatı olduğunu, Arya Kadın Yatırım Platformu’nda yarattığımız başarı hikayeleriyle herkese ispatlamayı ve bu konuda özendirici olmayı arzu ediyorum. Türkiye’de kurduğumuz, mobilite konusunda yatırım ve araştırma yapan FARK Labs’i örnek bir uluslararası organizasyon olarak Türkiye dışına taşımayı hedefliyorum. Farplas ve Fark Holding’in Türkiye’nin örnek alınan şirketleri sıralamasındaki yükselişine devam etmesi en büyük dileğim. Disiplin özgürleştirir. İşine disiplin ile yaklaşan insanlar, istediklerini yapmak için daha fazla özgürlük elde edebilirler. Kendi işinizi yapmak için illa ki ayrı bir şirket açmanız gerekmez. Profesyonel olarak da girişimci bakış açısıyla işinizi yaparsanız, bir girişimci gibi özgürlük ve başarı elde edebilirsiniz. 

Sevgilerimle,

Fark Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter

PLATİN'İN MART 2019 SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR