USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

30 Eylül 2021 15:22
Umut Çelik

Abbott kadın gücüyle hedeflerine koşarak ilerliyor

Global standartlarda hizmet için son teknolojileri Türkiye gibi bulunduğu coğrafyalara aktaran Abbott, meydan okuyan ve ödüllendirici imkanlarla fark yaratan işler sunarak liderlik becerilerini desteklediği kadın çalışanlarından aldığı güçle 2021 hedeflerine de koşarak ilerliyor

Abbott kadın gücüyle hedeflerine koşarak ilerliyor

Abbott, tıbbi cihazlar, beslenme ve markalı jenerik ilaçlarda ürünler geliştiren uluslararası köklü bir şirket. Abbott Merkez Diagnostik Divizyonu Türkiye, İran, Lübnan, Azerbaycan, Gürcistan, KKTC Genel Müdürü Yelda Ulu Colin, takım arkadaşlarıyla yeniliklere ve ilklere imza atarak, insan hayatına pozitif katkı sağlamanın hazzını yaşadıklarını belirtti. Hayatı değiştiren teknolojiler ve doğru tanı yöntemleriyle sağlık profesyonellerinin yanında olduklarını söyleyen Yelda Ulu Colin, "İnsanların zamanında ve doğru tanıyla doğru tedavilere ulaşarak, sağlıklarını yönetebilmelerine yardımcı oluyoruz" dedi. "Kendisine çok uygun" olarak nitelediği sağlık sektöründeki kariyeriyle ilgili, "ODTÜ'den mühendislik diplomamı alarak, aynı bölümde hem master yapıp hem de tez hocamın yurt dışı bağlantılı projesinde çalışırken, sağlık sektörüyle tanıştım. Siemens ve GE Healthcare'de yöneticilik yaptım. Haziran 2020 itibarıiyle de Abbott'da yöneticiyim" bilgisini veren Ulu Colin, sorularımızı yanıtladı.

>Kadın istihdamı ve yönetimde temsili açısından İK yaklaşımınız nasıl?

Ortak hedeflerle harmanlanan farklı görüş açılarının, yeni fikirleri beslediğine ve değişen ihtiyaçları doğru adreslediğine inanıyoruz. Çalışanlarımıza, dil, din, cinsiyet, etnik köken, yaş, statü farkı gözetmeksizin adaletli davranmayı görev biliyoruz. Bu anlayışı tüm çalışanların içselleştirdiği ve inandığı bir değer olarak şirket kültürümüzün parçası yapmaya çalışıyoruz.

"Abbott'ta kadınlar olağanüstü kariyerlere imza atabilir"

>Kadınların iş hayatında etkinliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda farkındalık yaratan yönleriniz nelerdir?

Çeşitlilik ve kadınların gelişimine odaklanan farklı projeler yürütüp, inisiyatifler alıyoruz. Arka arkaya 3 yıl Türkiye'de 'Top Employer' seçildik. İşe alımlarda, kadın erkek eşitliği ve eşit niteliklerde olunması halinde kadın adayların desteklenmesi dikkat etmeye çalıştığım hususlardan. Abbott'ta kadınlar olağanüstü kariyerlere imza atabilir. Kadın çalışanlarımıza başarı ve liderlik becerilerini geliştirmeleri için, meydan okuyan ve ödüllendirici imkanlarla fark yaratan işler sunuyoruz. İş ve aile hayatında birden fazla işi aynı anda planlamanın getirdiği zaman yönetimi becerisi; empati yeteneğiyle çeşitliliği destekleyerek inovatif ve yaratıcı çözümler geliştiren ortamlar yaratabilmek ve gelişmiş duygusal zekalarıyla takım çalışmasıyla güven ortamı yaratabilmek kadınları farklılaştırabiliyor. Kadın olmanın iş hayatındaki zorluklarına karşı geliştirdiğimiz bazı yetenekler zamanla avantaja dönüşüyor.

>2021 hedefleriniz nasıl?

Yatırım ve teknoloji geliştirme kültürümüzle özellikle pandemide insanlığa çok hızlı sunabildiğimiz testlerimizle destek olmayı sürdürüyoruz. Çalışanlarımız ve paydaşlarımız için güvenli ve sürdürülebilir bir ortam yarattık. 2021 de, 2020'den çıkardığımız dersler ve önceliklerle hedeflerimize koşarak ilerlediğimiz bir yıl. Çeşitlilik kültürümüz, odağımızdaki çevresel ve sosyal katkıların önemli parçalarından olmayı sürdürecek. Abbott'un hızla büyüyüp dijitalleşen sağlık sektöründe, global standartlarda hizmet vermeyi sürdürüp, en son teknolojileri ülkemize ve yönetim bölgemizdeki diğer ülkelere sunarak hedeflerine ulaştığı bir yıl oluyor 2021.

EN ÇOK OKUNANLAR