USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Fintech

05 Şubat 2024 12:08

"30 bini aşkın işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştirdik"

"Sunduğumuz alternatif ödeme yöntemleriyle son kullanıcıların ödemelerini kolaylaştırarak hızlandırıyor ve deneyimlerini iyileştiriyoruz" diyen Paynet Satıştan Sorumlu GMY Deniz Şensabah; Paynet'in çalışmalarını, finansal teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için uyguladıkları stratejileri Platin'e anlattı.

"30 bini aşkın işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştirdik"

> Kısaca Paynet'ten bahseder misiniz?

Türkiye'nin en büyük B2B2C ödeme kuruluşu olarak geliştirdiğimiz finansal çözümlerle, Merkez Bankası lisansı kapsamında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İşletmelerin Paynet'e ait tüm ürün ve çözümlerine ulaşabilecekleri, hem ödeme alabilecekleri hem finansal yönetimi sağlayabilecekleri hem de geçmiş işlem raporlarını görebilecekleri hazır bir online tahsilat sistemi platformu sunuyoruz. Bugüne kadar farklı sektörlerden 30 bini aşkın işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştirdik. Sunduğumuz alternatif ödeme yöntemleriyle son kullanıcıların ödemelerini kolaylaştırarak hızlandırıyor ve deneyimlerini iyileştiriyoruz. Aynı zamanda işletmelerin nakit akışını dijitalleştirerek büyümelerine destek oluyoruz. Birçok alanda öncü bir şirket olarak operasyonel hizmet ve çözümlerimiz ile öne çıkıyoruz ve işletmelere finansal anlamda yol arkadaşlığı yapıyoruz.

"GEÇTİĞİMİZ DÖNEMDE AÇIK BANKACILIK LİSANSIMIZI ALDIK"

> Paynet'in finansal teknoloji alanındaki ana odak noktaları ve sunduğu çözümler nelerdir?

Paynet'in ana odak noktası farklı sektör ve ölçekteki ticari işletmeler. Bu işletmelere özel sunduğu ödeme yöntemleri ile farklılaşıyor. Çözümlerimizden bazı örnekler vermem gerekirse; distribütör, bayi ve alt bayiye sahip şirketlere yönelik sunduğumuz Paynet Bayi Ağım Çözümü ile son kullanıcıya yapılan ürün ya da hizmet satışı sonrası alınan tüm ödemeler, daha önceden ana firmanın belirlediği oranlarda, otomatik olarak, distribütör ve bayi hesaplarına ya da direkt ana firmanın hesabına aktarılıyor. Bu şekilde tüm tedarik sürecinde vade süresi kısalıyor, nakit akışı dijitalleşiyor ve hızlanıyor.

Kurumsal firmalara sunduğumuz bir diğer çözüm olan Tedarikçi Ödemeleri çözümü sayesinde, firmalar tedarikçilerine ödemelerini taksitle yaparken, tedarikçiler ise ödemenin tamamını vade beklemeden alabiliyor. Bu çözümle firmalar tedarikçilerinden ürün ve hizmet alırken ödemeyi kredi kartı ile 18 aya kadar taksitlendirebiliyor, çek - senet ve vade takibinden kurtulabiliyor. Tüm ticari kartlarla ödeme yapma imkânı da sunan bu çözümle firmalar, tek ekrandan hem tedarikçilerin hem bayilerin ödemelerini ayrı ayrı yönetip raporlayabiliyor ve nakit akışlarını kolayca yönetebiliyor.

Geçtiğimiz dönemde Açık Bankacılık lisansımızı aldık. Paynet Açık Bankacılık hizmetini kullanan ve birden fazla bankayla çalışan işletmeler, sisteme entegre ettikleri tüm bankalardaki hesaplarını tek tek giriş yapmaya gerek kalmadan portal üzerinden yönetebiliyor.

Tüm bunlara ek olarak son kullanıcıların ödemelerini kolaylaştıran kredi ile ödeme, NFC ile temassız ödeme, linkle ödeme gibi çözümlerle de işletmelerin satış kaçırmamaları için destek oluyoruz.

"İŞLETMELERE ENERJİLERİNİ TAHSİLATA DEĞİL BÜYÜMEYE HARCAMALARI İÇİN DESTEK OLUYORUZ"

> Son dönemde finansal teknolojiler alanında yaşanan değişikliklerin işletmelere ve tüketicilere etkisi nedir?

Son zamanlarda finansal teknolojiler alanında yaşanan gelişmeler ve değişiklikler hem tüketiciler hem de işletmeler açısından dönüştürücü bir dönemin başlamasına neden oldu. İşletmeler açısından finansal teknolojilerin kullanılmaya başlanması verimliliğin ve çevikliğin artmasını sağlarken son teknoloji ödeme sistemlerinin entegrasyonu işlem süreçlerini kolaylaştırarak operasyonel maliyetleri azalttı ve üretkenliği artırdı. Tüketici tarafında ise mobil bankacılık, dijital cüzdanlar ve QR kod ya da temassız ödeme gibi farklı seçeneklerin ortaya çıkması tüketicilerin hayatını kolaylaştırdı ve finansal durumlarını yönetme şeklinde önemli değişikliklere yol açtı. Paynet olarak bu değişim rüzgarından faydalanarak çözüm ve teknolojilerimizle tüketicilere ödemelerini hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde tamamlama ayrıcalığını sunarken, işletmelere de enerjilerini tahsilata değil büyümeye harcamaları için destek oluyoruz.

> Hangi sektörlere odaklanıyorsunuz?

Daha önce de bahsettiğim üzere, farklı sektörlerden, bayi ve distribütör ağı yöneten büyük kurumsal firmalar, online tahsilat sistemine ihtiyaç duyan küçük ve orta ölçekli işletmeler, internetten satış yapmak isteyen tüzel kişiler ve sahada satış yapan firmalar odak noktamızda. Hizmet verdiğimiz sektörleri her geçen gün daha genişletiyor ve daha fazla işletmeye hizmet vermek için çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Bu bağlamda kendi alanında lider çeşitli büyük şirketlerle birlikte çalışıyoruz.

"BİLGİ PAYLAŞIMINI TEŞVİK EDEN BİR YAPI OLUŞTURDUK"

> Genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için hangi stratejileri benimsiyorsunuz ve kullanıcılara hangi avantajları sunuyorsunuz?

Gerekli eğitimleri alan destek ekiplerinin ve iletişim kanallarının etkili bir şekilde kullanımının müşteri memnuniyetinin artırılmasında önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Üye iş yerlerinin taleplerine hızlı ve doğru yanıt verebilmek için ekibimizi güncel tutmak ve iletişim kanallarından en etkin şekilde faydalanmak amacıyla düzenli olarak eğitimler gerçekleştiriyoruz. Ekip üyelerimizi belirli konularda uzmanlaşmaya teşvik ediyor ve uzmanlıklarıyla diğer arkadaşlarımıza rehberlik etmelerini sağlıyoruz. Ekiplerimiz genelinde bilgi paylaşımını teşvik eden bir yapı oluşturduk.

Ayrıca üye iş yerleriyle düzenli bir şekilde iletişim kurmak, ihtiyaçlarını anlamak ve ihtiyaç duydukları her an destek olabilmek için müşteri deneyiminden sorumlu ayrı bir ekip oluşturduk. Memnuniyet anketleri ve geri bildirim formları gibi araçlarla üye iş yerlerini dinliyor ve onlardan aldığımız geri bildirimlerle süreçlerimizi ve ürünlerimizi sürekli iyileştirmeye yönelik stratejiler uyguluyoruz. Üye iş yerlerine özel çözümler ve hizmetler sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak, sadakatlerini kazanmak ve nihayetinde uzun süreli ilişkiler kurmayı amaçlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR