USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

18 Kasım 2020 21:29

Dördüncü: Liderlik artık farklı gereklilikler getiriyor

Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ise 2020 yılının herkesi daha önce yaşanılmamış bir durumla karşı karşıya bırakarak ciddi testlere tabi tuttuğunu belirterek, 'Türkiye için pandeminin ağırlık taşıdığı bir sene yaşıyoruz ama bunun yanında da birçok istenmeyen durum yaşandı. Böyle dönemde insanların sorumluluklarını alan yöneticiler olarak bizler birçok meydan okumayla karşı karşıya kaldık. Bu dönemlerde liderlik etmek zor olabiliyor.' dedi.

Dördüncü: Liderlik artık farklı gereklilikler getiriyor

Dördüncü, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl online olarak düzenlenen 29. Kalite Kongresi'nin ikinci gününde 'Pandemi ve kriz zamanlarında sorumlu liderlik' başlıklı panelde bir konuşma yaptı.

Her alanda bir dönüşümün yaşandığını ve liderliğin de bundan etkilendiğini aktaran Dördüncü, 'Şirketler ve kurumlar için liderlik artık farklı gereklilikler getiriyor. Eski usüldeki karizmatik her dediği olan ve dedikleri çok fazla sorgulanmayan lider profili günümüzde daha farklı algılanıyor. Bugün sadece şirketlerin değil ülke liderlerinin de insanı odağa aldığında daha başarılı yönettiğini görebiliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Dördüncü, salgınla birlikte birçok alanda derin sorunlarla karşılaşıldığını vurgulayarak, 'Eşitsizlikler gittikçe derinleşiyor, kırılganlıklar adeta fay hattına dönüşüyor. Kronik sorunlara yeni boyutlar ekleniyor. Eğitime erişmenin dijitalleşmesi gibi hiç deneyimlenmemiş sorunlarla karşı karşıyayız. Bir yandan da aşı bulunacak diye seviniyoruz. Bu dönemde liderlik perspektiflerinde yaşanan bazı değişikliklerin kalıcı olup olmayacağını da göreceğiz.' diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR