USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

03 Nisan 2020 14:38

Bunları biliyor muydunuz?

Kurumsallık ve kurumsal iletişimin bilinmeyenlerini sizin için derledik

Bunları biliyor muydunuz?

1-Mutluluk verimlilikte yüzde 12 artışa neden oluyor. Mutsuz çalışanlar ise yüzde 10 daha az üretken… İletişimin iyileştirilmesi, kişiler arası etkileşimleri geliştiriyor ve şirket verimliliğini artırıyor.

2-Düşüncelerinize veya söylediklerinize bağlı olarak vücudunuzun nasıl değiştiğinin farkında mısınız? Çalışmalar, iletişimin yüzde 55’inin aslında sözsüz olduğunu gösteriyor. “Ne söylediğin değil, nasıl söylediğin önemli” durumu burada ön plana çıkıyor. İletişimin yüzde 38’ini tonlamalarımız belirliyor. Yalnızca yüzde 7’lik bir dilim sözcükler tarafından ortaya koyuluyor. Kurumsal iletişimde vücut dilini doğru kullanmak büyük önem taşıyor.

3-Çalışanların yüzde 26’sı e-postanın büyük bir verimlilik katili olduğunu düşünüyor. E-posta popüler hale geldiğinde, işletmelerin başına gelebilecek en iyi şeylerden biri gibi görünüyordu.  Artık balayı aşamasının sonuna gelindi. Mail evrensel olarak erişilebilir, kolayca hedeflenebilir ve ucuz bir şekilde dağıtılır. Ancak taşan gelen kutularında kolayca kaybolurlar. Sadece beş metre uzaklıktaki bir iş arkadaşınıza sonsuz e-posta göndermek yerine yüz yüze iletişim kurmayı tercih edin.

4-İlk olarak; psikanalist, sosyal bilimci ve yönetim danışmanı Dr. Elliott Jaques tarafından 1951’de ‘Bir Fabrikanın Değişen Kültürü’ kitabında karşımıza çıkan ‘kurumsal kültür’ kavramı, bugün kurumsal yapıda büyük bir role sahip. Organizasyon kültürü,  takım arkadaşlarının birbirlerine olan güvenini güçlendirmeli ve psikolojik güvenlik ortamı sağlamalı. Neden mi? Yapılan çalışmalar, çalışanların yüzde 58’inin yabancılara kendi patronlarına güvendiğinden daha fazla güvendiğini ortaya koyuyor. 

5-Kurumsal sosyal sorumluluk kavramı 1970’lerden beri hayatımızda… Kurumsal hayırseverlik ise 100 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürüyor. 2020’de öne çıkan trendler şöyle sıralanıyor: Doğruyu arama, karbon nötrlüğüne ulaşmak, çalışanların haklarını savunmak, kazanma tutkusuna karşı bir amaç peşinde koşmak ve bir sonraki büyük fırsatı yakalamak... 

6-Reputation Institute’un açıkladığı 2020 verilerine göre global arenada kurumsal itibarı en yüksek 10 şirket şöyle sıralanıyor: Lego, The Walt Disney Company, Rolex, Ferrari, Microsoft, Levi’s, Netflix, Adidas, Bosch ve Intel. Çalışma, bir şirketin kurumsal sosyal sorumluluğuna ilişkin algılarının güçlendirilmesinin, genel itibar artışını büyük ölçüde etkilediğini gösteriyor. 

 

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR