USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

03 Ağustos 2017 17:15

“Dijital dönüşümde sektöre öncülük ediyoruz”

Geleceği yakalamak için teknolojiyi yakından takip ederken, tüm gelişmeleri ürün ve hizmetlerine hızlıca adapte etmeyi hedeflediklerini söyleyen Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, dijital kanallarını yenilikçi, rekabetçi ve gelişen teknolojinin doğasına uygun bir müşteri deneyimi sunacak şekilde tasarladıklarını ifade ediyor

“Dijital dönüşümde sektöre öncülük ediyoruz”

 

Rekabet artık sadece ürünler ve fiyatlar tarafında değil, kanallar ve teknoloji alanında da çok daha aktif olmayı, müşteri beklentilerinin ilerisinde hareket etmeyi ve zaman zaman müşterileri şaşırtmayı gerektiriyor. Akbank olarak kendilerinin de teknolojiyi ve trendleri çok yakından takip ettiğini ifade eden Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, bu alanda sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en başarılı bankaları arasında olmak için çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yapıyor.

 

“MOBİLDE ÖNCÜYÜZ”

Günümüzde en hızlı büyüyen ve gelişen alanın mobil teknolojiler olduğu herkesin malumu. Oldukça hızlı büyüyen, gelişen ve buna kesintisiz devam eden mobil teknolojilerin bankacılığa yansıması da şüphesiz aynı hızda gerçekleşiyor. Akbank olarak teknoloji alanındaki gelişmeleri ürün ve hizmetlerine hızla uyarlayarak mobil bankacılık alanında sektöre öncülük ettiklerini aktaran Ulutaş, sektöre örnek uygulamalarıyla müşterilerine kolay kullanabilecekleri, işlemlerini saniyeler içinde yaparak hayatlarını kesintisiz sürdürecekleri bir mobil bankacılık deneyimi yaşattıklarının altını çiziyor. “Dijital hizmetlerimizi öncelikli olarak mobil uygulamamızdan sunmayı hedefliyoruz. Sonuç olarak uygulama dükkanlarında en çok beğenilen bankacılık uygulaması (Apple, Google ve Windows Store 4.5 puan), Türkiye bankacılık sektöründe mobil kanalda en hızlı büyüyen ve uluslararası mecrada 200’den fazla banka ile çalışarak performans ölçümleme ve kıyaslaması yapan Finalta’nın verilerine göre Avrupa’nın mobil bankacılık alanında en hızlı büyüyen bankaları arasındayız” diyen Ulutaş, bu alandaki başarılarının 2016 yılında Harvard Üniversitesi’nde vaka olarak işlendiğini hatırlatıyor.

 

“Sadece son bir yıl içinde dijital bankacılık kanallarını kullanan müşteri sayımız yüzde 22, Akbank Direkt Mobil kullanan müşteri sayımız ise yüzde 45 oranında büyüdü. Dijital kanallarımız içerisinde yalnızca akbank direkt mobil’den hizmet almayı tercih eden müşterilerimizin oranı ise yüzde 65 seviyesinde”

 

BANKACILIĞIN FORMU DEĞİŞTİ

Gelişen teknolojinin, tüm sektörleri olduğu gibi bankacılığı da değiştirdiğini ifade eden Ulutaş, bankacılığın zaman ve mekandan bağımsız yapılan bir işe dönüştüğünü dile getiriyor. “Akbank olarak müşterilerimizin hayatında her zaman var olduğumuzu, bankacılık işlemlerini ihtiyaçları olduğu anda kolayca gerçekleştirebileceklerini ifade ettik. ‘Her yer Akbank şubesi’ söylemlerimizle de mobil olma ve zaman-mekandan bağımsız olma konusunu destekledik. Bu söylemimizi de mobil bankacılık denildiğinde akla ilk gelen banka olmak için ‘Mobil’in bankası Akbank’ sloganı ile güçlendirdik” diyen Ulutaş, mobil uygulamaların, bankacılığı çok farklı bir noktaya getirdiğine vurgu yapıyor. Mobil bankacılık kullanan müşterileri ile olan aylık ortalama etkileşimlerinin şube ile kıyaslandığında altı kat daha fazla olduğunu kaydeden Ulutaş, “Buna bağlı olarak da dizayn odaklı düşünerek müşteri deneyimini her geçen gün daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Bu alanda artan müşteri etkileşimi, motivasyon ve iş yapma isteğimizi daha da artırıyor” şeklinde konuşuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR