USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

14 Kasım 2022 11:31

Vakıfbank, dijital bankacılıkta hep en yenisini, en kişiselleştirilmişini ve en yeteneklisini kurguluyor

Vakıfbank, dijital bankacılıkta kişiselleştirilmiş ürünleri ve hizmetleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırırken; uygulamalarını değişen müşteri beklentilerine göre de güncelleyerek yeni kabiliyetlerle donatıyor. Ar-Ge merkezinde kendi kaynakları ile geliştirdiği kullanıcı dostu teknolojiler sayesinde Vakıfbank, Türkiye'nin dijitalleşme yolculuğunda da katma değer sunmaya devam ediyor.

Vakıfbank, dijital bankacılıkta hep en yenisini, en kişiselleştirilmişini ve en yeteneklisini kurguluyor

Bugün tüm dünyada pek çok sektör, dijital çağ olarak isimlendirilen bir dönemden geçerken bankacılık bu değişime en hızlı uyum gösteren sektörler arasında ön sıralarda yer alıyor. Bankalar uzun süredir sadece finans sektöründe birer oyuncu olmaktan çıktı. Adeta birer teknoloji şirketine dönüşerek bu alanda değişen koşullara uygun çözümler sağlar hale geldi. Geleceğin bankacılığını 'dijital kolaylaştırır' yaklaşımıyla tasarlayan VakıfBank da bu dönemi, başta 2011 yılından itibaren üzerinde çalıştığı ve bugün tüm bankacılık yazılımlarını kendi kaynakları ile oluşturma özgürlüğü sağlayan VakıfBank Dijital Dönüşüm (VIT) projesiyle yaşıyor. Güçlü teknolojik altyapısı ve inovatif yaklaşımı ile müşterilerinin beklentilerine özel pek çok dijital ürün ve hizmeti peş peşe devreye alarak bankacılık işlemlerinde hızlı, kolay ve güvenilir çözümler yaratıyor. Yapay zeka sayesinde müşterilerini yakından tanıyan VakıfBank, Ar-Ge merkezinde kendi kaynakları ile geliştirdiği uygulamalar ile müşterilerine özelleştirilmiş ürün ve hizmetler sunarak dijitalleşme alanında öncü bir rol üstleniyor.

"VAKIFBANK, DİJİTAL ÇAĞDA SÜREKLİ GÜNCEL KALARAK SEKTÖRÜNE ÖNCÜLÜK EDİYOR"

VakıfBank'ın yenilikçi ürün ve hizmetlerini dijital platformlara entegre ederek farklı kesimlerden müşterilerinin ihtiyaçlarını gözettiğini belirten VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, teknolojiyi günlük hayatta karşılaşılan sorunları çözmek, sahadan aldıkları geri bildirimlerle tespit ettikleri müşteri beklentilerini karşılamak için kullandıklarını ifade etti. Merdan, mevcut uygulamalarını sürekli yeni kabiliyetlerle donatarak yenilikçi bir yaklaşımla ilerlediklerinin de altını çizdi. Merdan: "VakıfBank olarak 11 yıl önce ileri görüşlü bir adım atarak VIT projesiyle çıktığımız bu dijital yolda, güçlü teknolojik altyapımız ve yenilikçi yaklaşımımızla sektörümüzde bizi farklılaştıracak önemli bir reflekse sahip olduk. Bugün eriştiğimiz dijital olgunluk sayesinde farklı alanlarda müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak, zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak, verimliliği artıracak ve sürdürülebilirlik bakış açımızı destekleyen pek çok uygulamaya sahibiz. Burada 'uzaktan müşteri olma döneminin' yanı sıra yeni bireysel müşteri tanımlama işlemlerinin dijital onay ile yapılmasına olanak tanıyan 'Dijital Onay ile Müşteri Olma' uygulaması gibi, tüm müşterilerimizin bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak, kapsayıcı uygulamalardan hem de örneğin çocuklar için birikim yapmayı özendiren dijital kumbaramız Vibox gibi farklı ihtiyaçlara göre spesifikleştirilmiş ürünleri içeren geniş bir yelpazeden bahsediyoruz. Diğer yandan, uygulamalarımızı da müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda, yeni kabiliyetler ekleyerek güncelliyoruz ve yetkinleştiriyoruz. İlk günden itibaren para transferi, kredi başvurusu, QR kodla para çekme-yatırma, nakit avans, limit belirleme gibi birçok bankacılık işlemini gerçekleştirecek bir finansal asistan olacak şekilde niteliklerle donattığımız VakıfBank'ın dijital asistanı ViBi de buna iyi bir örnek. Mobildeki sesli asistanımız ViBi'ye yepyeni fonksiyonlar ekledik ve ViBİ'yi yeni dönemde VakıfBanklıların finansal danışmanı ve yetkin bir yardımcısı haline getirdik. Özetle söyleyecek olursam, VakıfBank, dijital çağda sürekli güncel kalarak sektörüne öncülük ediyor" dedi.

(Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan)

ÇOCUKLAR İÇİN BİRİKİM YAPMANIN EN EĞLENCELİ HALİ VİBOX

VakıfBank, birikim kültürünün küçük yaştan itibaren gelişmesini destekleyecek dijital kumbarası Vibox ile ailelere çocukları için birikim yapma imkanı sunarken eğlenceli ara yüzü sayesinde çocuklarda tasarruf bilincini de özendiriyor. Sektörde uçtan uca bir dijital kumbara özelliği taşıyan ilk ürün olan Vibox, VakıfBank mobil cihazlar üzerinden açılan bir Vibox hesabı ile entegre şekilde çalışıyor. Anne-babalar, çocuklarının ismine özel bir Vibox hesabı oluşturuyor ve hem çocuklarının geleceğine yönelik yatırımlarını hem de düzenli harçlık ödemelerini, bu hesaba aktarabiliyorlar. İçinde bayram harçlığı, karne hediyesi, doğum günü hediyesi gibi hazır mesajlar bulunan uygulamaya, diğer aile büyükleri de harçlık gönderebiliyor. Vibox'ta biriken paralar günlük vadeli ya da vadesiz olarak değerlendirilebiliyor. Kumbaraya bağlı sanal banka kartı ise belirli limitler çerçevesinde çevrimiçi alışverişlerde kullanılabiliyor. Hesaptaki paralar, ebeveynle birlikte şubeden çekilebiliyor.

SAYFALARCA İMZA DERDİ OLMADAN, 5 DAKİKADA VAKIFBANK MÜŞTERİSİ OLMAK MÜMKÜN

VakıfBank'ın bireysel müşteri tanımlama işlemlerinin dijital onay ile yapılmasına olanak tanıyan uygulaması ile VakıfBank müşterisi olmak için şubeye başvuranlar, sayfalarca imza atmak yerine belgeleri VakıfBank mobil üzerinden onaylayabiliyor. 'Dijital Onay ile Müşteri Olma' uygulaması ile şubeden müşteri olma alışkanlıklarını devam ettiren müşterilerine yeni bir dijital deneyim sunan VakıfBank, süreçleri 5 dakikaya indirerek müşteri olma sürecinde zaman avantajı sağlıyor. Daha önce müşterinin ıslak imzası gereken sözleşme ve formlar, artık mobil bankacılık kanalından hızlıca onaylanabiliyor. Ayrıca 'Dijital Onay ile Müşteri Olma' uygulaması, VakıfBank'ın kurumsal sürdürülebilirlik ilkesiyle uyumlu olacak şekilde kâğıt tasarrufunu da üst düzeye çıkarıyor.

VİBİ, YENİ ÖZELLİKLERİYLE FİNANSAL BİR İŞ ORTAĞINA DÖNÜŞTÜ

Dijital kanal kabiliyetiyle sektörüne yön veren VakıfBank, mobildeki sesli asistanı ViBi'ye yepyeni fonksiyonlar ekledi. Müşterilerinin fatura gider analizlerini yaparak, yaklaşan ödemelerini ve para transferlerini hatırlatacak şekilde geliştirilen ViBi, yeni dönemde VakıfBanklıların finansal danışmanı ve yetkin bir yardımcısı haline geliyor. Yapay zeka temelli dijital asistanı ViBi, mobil kullanıcılarına yaklaşan ödemelerini tek bir ekranda göstererek; haftalık ilettiği önerilerle fatura, talimatlı para transferleri, kredi kartı ve kredi ödemelerini takip etme imkanı sunuyor. Kullanıcının talimat vermeden yaptığı düzenli para transferleriyle hesabına düzenli olarak gelen paraları, önceki aylara ait fatura ödemeleri ile aylık değişimlerini gösteren ve son ödeme günü gelen ödemeleri takip eden ViBi, kullanıcılarının finansal okuryazarlığına da katkı sağlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR