USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Fintech

19 Nisan 2024 13:03

Teknopark İstanbul ile Vakıf Katılım arasında finansal teknolojiler alanında iş birliği

Teknopark İstanbul'un finansal teknoloji alanında yaşanan boşluğu doldurma amacıyla oluşturduğu, Türkiye'nin ikinci tematik uydu kuluçka merkezi Cube Ümraniye, büyüme hedefleri doğrultusunda Vakıf Katılım ile iş birliğine imza attı.

Teknopark İstanbul ile Vakıf Katılım arasında finansal teknolojiler alanında iş birliği

Teknopark İstanbul'un, Türkiye'nin tematik alan odaklı ikinci uydu kuluçka merkezi Cube Ümraniye, büyüme hedefleri doğrultusunda Vakıf Katılım ile iş birliğine imza attı. İstanbul Finans Merkezi'ne olan yakınlığıyla finansal teknoloji alanındaki girişim ve projelerin geliştirilmesinde önemli destekler sağlayan Cube Ümraniye, Vakıf Katılım iş birliği ile daha çok yenilikçi fikre açık hale gelecek. Finansal girişimlerin merkezi Cube Ümraniye'de gerçekleşen imza törenine Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ümran Demirel ve Vakıf Katılım BT ve Dijital Bankacılık Direktörü Mehmet Bütün katıldı.

Teknopark İstanbul ile Vakıf Katılım arasında kurulan stratejik iş birliği; bilgi, deneyim, altyapı ve yetenek havuzlarının karşılıklı kullanımını esas alıyor. Bu sayede, sürekli gelişen bir iş ortaklığı modeli oluşturularak karşılıklı büyüme sağlanması amaçlanıyor. İş birliği kapsamında Vakıf Katılım, Cube Ümraniye'nin sunduğu hizmetlerden faydalanacak. Aynı zamanda açık inovasyon programı aracılığıyla sektöre öncülük edebilecek yenilikçi finansal teknolojiler alanındaki iş fikirlerine ve girişimcilere erişebilecek.

"HAYALLERİ OLAN GENÇLERİN VE GİRİŞİMCİLERİN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ"

Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ümran Demirel: "Yenilikçi fikirlere sağladığı desteklerle inovasyon konusunda sadece bankacılık sektöründe değil tüm sektörlerde öne çıkan Vakıf Katılım ile finansal teknoloji alanındaki girişim ve projelerin geliştirilmesindeki etkisini kısa sürede hissettiren Cube Ümraniye arasında gerçekleştirdiğimiz güç birliğinden ülkemiz adına ufuk açan sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Cube Ümraniye, gerçekleştireceği benzer stratejik iş birlikleri ile finans sektörünün büyüme ivmesine de katkı sunacak. Türkiye'nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul olarak ülkemizin gücüne güç katacak gençleri ve hayallerinin peşinde koşan azimli girişimcileri destekleyerek onların işini kolaylaştırmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"CUBE ÜMRANİYE'DE GELİŞTİRİLEN GİRİŞİM FİKİRLERİNİ KURUMUMUZDA DA DEĞERLENDİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Vakıf Katılım BT ve Dijital Bankacılık Direktörü Mehmet Bütün konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Vakıf Katılım olarak, Türkiye girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, yerli ve milli teknoloji markalarının doğup büyümesi için gayret gösteren Teknopark İstanbul ile hayata geçirdiğimiz bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni girişimlerin ekosisteme kazandırılmasını hedefleyen bu iş birliği; bilgi, deneyim, altyapı ve yetenek havuzlarının karşılıklı yararlandırılmasına olanak sağlayacak. Ayrıca Ortak Girişim Hızlandırma Programları ve Hackathonlar düzenlenerek finans teknolojileri (fintech) sektörüne katkı sağlanacak. Finansal teknolojiler alanında hizmet verecek olan Cube Ümraniye'de geliştirilen girişim fikirlerini Kurumumuzda da değerlendirmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte Vakıf Katılım Ar-Ge merkezi ile Cube Ümraniye'de yer alan ve şirketleşmiş firmalar ile ortak TÜBİTAK projeleri geliştirebilmeyi de umuyoruz" dedi.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ'NİN KALBİNDE YER ALIYOR

Bulunduğu konum itibariyle İstanbul Finans Merkezi'nin kalbinde yer alan Cube Ümraniye; girişimciler ve girişimci adayları için modern çalışma alanları, eğitimler ve etkinlikler, mentorluk hizmetleri, akademik ve teknik danışmanlık, teknoloji ve girişim analizleri, yatırımcı ve iş birliği fırsatları, veri tabanlarına erişim imkanları, finans alanında uzman partner firmalarla iş birlikleri, TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) destekleri ve teknopark vergi avantajları gibi birçok olanak sunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR