USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

27 Ağustos 2021 13:59
Umut Çelik

Leyla Öztürk: Ebeveynlerin aldığı kurumsal eğitimler çocukların da gelişimlerine katkı sağlıyor

Montessori Uzmanı ve Eğitmen Leyla Öztürk “Kurumsal firmalarda verilen birçok eğitim anne babaların olduğu kadar çocukların da gelişimlerine katkı sağlıyor” dedi.

Leyla Öztürk: Ebeveynlerin aldığı kurumsal eğitimler çocukların da gelişimlerine katkı sağlıyor

Çalışan ebeveynlerin özellikle kurumsal firmalarda çalışan ebeveynlerin çoğunluğu oyunu sadece eğlendiren, gelişimi destekleyen ve boş zamanları değerlendirici bir etkinlik olarak görmekte olduğunu belirten Leyla Öztürk "Çevresini ve içinde bulunduğu ortamı her an keşfetmek isteyen çocuk, her koşulda ve ortamda gerek bedeniyle, gerek duyuları, duyguları algılaması ve anlatımıyla her zaman yeni bir şeyler üretme eğilimindedir. Oyun çocuğun yaratma ortamıdır. Dolayısıyla çocuk yalnız büyüklerden öğrendiğini ve gördüğünü oyuna aktarmakla kalmaz kendi yeteneklerini de bunlara katarak yeni şeyler yaratır. Oyun eğitmenlere, ebeveynlere çocukların gizil yeteneklerini keşfetme imkânı sağlamaktadır" dedi.

ÇOCUKLAR OKUL DIŞINDA EN ÇOK TV İZLİYOR

Öztürk "Yapılan araştırmalar sonucunda çocukların okul dışı zamanlarının çoğunu oyun oynayarak ve televizyon izleyerek geçirdikleri, oyunlarını en çok arkadaşlarıyla ve anne-babalarıyla oynadıkları, ev içerisinde en çok kendi odaları ve salonda oyun oynadıkları bulunmuştur. Anneler çocuklarla oyun oynama konusunda ise en çok yoğun çalışma temposunda çocuklarına uyum sağlama konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar" dedi.

"KURUMSAL EĞİTİMLER ÇOCUKLARIN DA GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYOR"

Leyla Öztürk çalışan ebeveynlerin çocuklarının okul dışındaki günlük rutin etkinlikleri ile ilgili olarak da "Çocuğun oyun arkadaşlığını, kiminle nasıl iletişim kurduğunu, çocuğun nerede nasıl oyunlar oynadığını, ebeveynlerin çocuklarıyla oyun oynama konusunda yaşadıkları sıkıntılar ve ebeveynlerin oyun etkinliklerini nasıl anlamlandırdığı konusundaki bilgi ve donanımı incelenmiştir. Kurumsal firmalarda verilen birçok eğitim anne babaların olduğu kadar çocukların da gelişimlerine katkı sağlamaktadır" diyor.

"MONTESSORI EĞİTİM SİSTEMİ KULLANILABİLİR"

Montessori Uzmanı ve Eğitmen Leyla Öztürk son olarak şunları söyledi: "Yenilikçi Problem Çözme Eğitimi, Özgüven gelişimi, Dijital okur yazarlık, Drama, Yapay zeka gibi eğitimler çocuklara oyun yoluyla kolay aktarılabilen ve oldukça işlevsel eğitimlerdir. Özellikle özgüven gelişimi için Montessori sistemi kullanılabilir. Montessori, kendine yönelik bir faaliyete, uygulamalı öğrenmeye ve işbirliğine dayalı oyuna dayanan bir eğitim yöntemidir. "

EN ÇOK OKUNANLAR