USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

23 Şubat 2023 13:11
AA

Bakan Kurum: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da deprem bölgesindeki son çalışmaları aktardı.

Bakan Kurum: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina incelendi. 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı." dedi.

Bakan Kurum, "İlk andan itibaren 11 ilimizde seferberlik ruhuyla çalışıyoruz. Hasar tespit çalışmalarının ardından kalıcı konutlar yapacağız. 1 milyon 250 bin binada hasar tespit çalışması yapıldı. 164 bin 321 bina ağır hasarlı" şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, "Cumhuriyet tarihinin en hızlı konut yapım sürecini yürütmeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

"HER NOKTAYA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Konteyner kurmaya ağırlık veriyoruz. Çadır kentlerde yaşayan vatandaşlarımız için şartları iyileştirmeye çalışıyoruz. Devletin tüm kapasitesiyle buradayız. Depremin izlerini tamamen silene kadar bölgeden çıkmayacağız. Vatandaşımıza her noktada ulaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR