USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

29 Temmuz 2015 09:59

Ton başına 2 lira maliyet işletmelere fazla geldi!

Maden işçilerine ağustos sonuna kadar kaza sigortası yapılması zorunlu. Ancak işletmeler ton başına 2 lira maliyetten şikayetçi...

Ton başına 2 lira maliyet işletmelere fazla geldi!

Ağustos ayının sonuna kadar yapılması zorunlu hale gelen ferdi kaza sigortasına yönelik maden işletmeleri hazırlıklarını sürdürüyor. Kömür işletmecisi ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, "Sigortanın bize maddi olarak bir ilave yükü var. Maliyetini hesaplattırdığımızda ton başına 2 lira ek maliyet getiriyor" dedi.

KAPATMA HAKKI VAR

Demir, şöyle konuştu: "Bizi zaten sıkı denetleyen iki ayrı mekanizma var ama önümüze konan ferdi kaza sigortası düzenlemesiyle üçüncü bir denetleme mekanizması ortaya çıkıyor. Sigorta firması kendi belirleyeceği kişilerle ocaklarımızı denetliyor. Eğer asgari çalışma şartlarının barındırmadığına hükmederse ve 4 ay içerisinde düzeltmezsek ocaklarımızı kapatma hakkı söz konusu olacak."

150 BİN LİRA TEMİNATLI

Ağustos sonuna kadar süreleri olduğunu belirten Demir, sigortada sakatlanma ve ölüm teminatının 150 bin lira, net primin de 700 lira olarak belirlendiğini hatırlattı.

EN ÇOK OKUNANLAR