USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

11 Kasım 2022 16:39

“Lifestyle thermal konsepti termal turizme rol model olacak”

Termal turizme getirdiği 'lifestyle termal' konsepti ile Türkiye genelinde az bilinen Mersin'in termal zenginliğini gün yüzüne çıkardıklarını belirten BN Hotel Thermal & Wellness Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Narlı, bu konseptin Türkiye'nin termal turizmine rol model olacağına dikkat çekti.

“Lifestyle thermal konsepti termal turizme rol model olacak”

Mersin'de konumlanan BN Hotel Thermal & Wellness, İçmeler mevkinden doğan 6268 mg/lt mineral değeri ile Türkiye'nin en değerli termal kaynağını "lifestyle thermal" konsepti ile turizme kazandırıyor. Mersin'e 15 dakika uzaklıkta, sadece kuş seslerinin ve rüzgar eşliğinde sallanan yaprakların sesinin duyulabildiği, 450 dönüm arazi üzerinde, 348 dönümü tarımsal faaliyetler, 102 dönümü otel yerleşkesi olarak yükselen BN Hotel Thermal & Wellness 2020 yılında hizmete girdi. Otelde 11.500 m2 alana kurulu Türkiye'nin en donanımlı SPA'sında, tam 35 farklı termal havuz yer alıyor. BN Hotel Thermal & Wellness 9 farklı oda kategorisinde 249 oda, 3 villa, 644 yatak kapasitesi ile farklı ihtiyaçlara yönelik alternatifli konaklama sağlıyor.

Şehir ekonomisinin tüm çarklarına katkıda bulunuyor

Balsuyu ve Narlı ailelerinin yatırımıyla hayata geçen ve ülke ekonomisine, turizmine ve istihdamına önemli oranda katma değer sağlayan BN Hotel Thermal & Wellness, 2020 yılında 55 milyon dolar yatırımla açıldı. Yılda yaklaşık 250 bin kişi ağırlama kapasitesi ile Mersin turizmine katkıda bulunan otel yurtiçi ve yurtdışından turist çekiyor. Kaliteli hava, kaliteli su, kaliteli gıda ile insan yaşamına pozitif etki için tüm kaynakları bünyesinde bulunduran otel, bölge halkına da iş olanakları sağlayarak şehir ekonomisinin tüm çarklarına katkıda bulunuyor. Otel, 100 KM çapındaki yakın köylerdeki üreticilerden ürün tedarik ediyor ve ekonomik katma değer sağlıyor. 255 kişinin çalıştığı otelde kadın çalışan sayısı da yaklaşık 125... Çalışanların büyük çoğunluğu çevre köyler, turizm liseleri ve Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi'nden oluşuyor. Bu yıl sonuna kadar yüzde 50 doluluğa ulaşacak olan otel, 2023 yılında yıllık ortalama doluluk oranını yüzde 70 olarak belirledi. Yeni havalimanının devreye girmesi ile yabancı turist ağırlamasını da yüzde 50 ye çıkarmayı hedefliyor. Charter uçuşların başlaması için gerekli görüşmeleri yapmaya başladıklarını belirten BN Hotel Thermal & Wellness Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Narlı, "Türkiye'nin dünya genelinde mukayeseli üstünlük alanlarına baktığımızda turizmin önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. Özellikle 80 sonrası hızla artan yatırımlar ve oluşturulan cazibe bölgeleri ile dünyadaki sayılı oyunculardan biri haline geldik. Son 20 yılda ise ivme daha da arttı. Bu pastadan daha çok pay alabilmemiz turizm sezonunu tüm yıla yaymaktan, katma değer yaratmaktan ve turizm çeşitliliği oluşturmaktan geçiyor. İşte bizim hikayemiz burada başladı. Gördük ki, ülkemizde termal turizm geleneksel yapısı ile çağın beklentilerinin dışında kalmış. Geleneksel yapıda ağırlıklı belli yaş üstüne hizmet veren, yerli turiste hitap eden ve sınırlı deneyimler vaat eden bu kültürü geliştirmek istedik. Ve, yeni bir felsefe ortaya koyduk. Her yaştan, her kesimin farklı deneyimler yaşadığı, hayata ve insana dokunan, adeta kendi cemiyetini oluşturmayı amaçlayan bir felsefe. 'Lifestyle thermal' ülkemizin termal turizmine rol model olacak, bu yeni vizyon eminim ki, termal suların yenileyici ve iyileştirici gücünü tüm dünyaya ulaştıracak ve Mersin'de bir iyilik hikayesi oluşacak" dedi. Sürdürülebilirlik yaklaşımları çerçevesinde de yatırımlar gerçekleştiren otel, kendi elektrik ihtiyacı karşılamak üzere 5 milyon dolarlık bir GES yatırım hedefliyor. BN aynı zamanda geri gıda atıklarını kompost olarak değerlendiriyor, tüm plastik atık, cam ve diğer materyalleri deri dönüşüme kazandırıyor.

(BN Hotel Thermal & Wellness Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı)

Doğal kaynağından gelen su mineral zenginliğini koruyor

İçme kürü olarak kullanılan ve sayısız rahatsızlığa şifa olan termal suyu ile Türkiye'de ayrıcalıklı oteller arasında yer alan BN Hotel Thermal & Wellness'ın havuzlarında termal su, 38 ile 41 derece arasında farklı sıcaklık değerlerien sahip. Doğal kaynağından gelen su, herhangi bir karışıma uğramadan doğal mineral zenginliği korunarak misafirlere sunuluyor. Doğal kaynak suyu 44° ile 430 m derinlikte ki kuyudan çıkıp 1500 m uzunluğunda ki borularla ısıtma ve soğutma işlemi yapılmaksızın mineral değerlerini kaybetmeden 41° de termal havuzlara aktarımı sağlanıyor. Otelde bütünsel sağlık anlayışı ile hazırlanmış kişiye özel programlar ile ayrıcalıklı bir SPA deneyimi yaşatılıyor. Şifalı su ile yenilenen ve canlanan beden, uzman desteği verilen özel masajlar ve bakımlar sonrası tam rahatlamaya ve ruhsal dengelenmeye kavuşuyor. Karma, kadın ve erkek olmak üzere 3 farklı alanda hizmet veren 11.500 m2 alana kurulu SPA'da termal jakuziler, kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, kese ve köpük masajı, sauna, buhar odası, kişiye özel masajlar, cilt bakımları, tuz odası, kar çeşmesi, macera duşu, şok duş yer alan özel hizmetler arasında. Kendi içlerinde termal havuz, jakuzi, sauna ve dinlenme alanları olan VIP SPA'da aileler sadece kendilerine özel deneyimler yaşıyorlar.

Mutfağı kendi topraklarında yetişen sebze ve meyvelerle zenginleşiyor

Mutfakta yerellik, doğallık ve tazelik her zaman ilk sırada. BN Hotel kendi topraklarında tarım yapan, tüm elde ettiği besin kaynakları ile mutfağını zenginleştiren özel bir otel. Sağlıklı yaşamın sağlıklı beslenmeden kaynaklandığı düşüncesiyle topraklarında yetişen zeytin ve narenciye ağaçlarının meyveleri BN Hotel mutfağından misafirlere ulaşıyor. BN Hotel mutfağının başında deneyimli Executive Chef Fikret Özdemir bulunuyor. Dünya Master Chef'ler Birliği Türkiye Başkanlığını yürüten Fikret Özdemir, bahçede yetişen sebze ve meyvelerle 'tarladan sofraya' felsefesi ile sağlık ve lezzet dolu gastronomi deneyimi yaşatıyor. Yarım pansiyon plus olarak hizmet veren otelde Defne Restoran, Il Forno Restoran, Lounge Patisserie, Ihlamur Cafe ve Vitamin Barlar gün boyunca misafirlerini lezzetli yiyecekler ve yeni nesil içeceklerle buluşturuyor. Anadolu, Akdeniz ve Dünya mutfağının en özel yemekleri Defne Restoran'da servis edilirken, Il Forno ise İtalyan mutfağı ağırlıklı menüsüyle hizmet veriyor.

Eğlence de unutulmadı

Otel tam bir dinlenme oteli olduğu gibi eğlence de unutulmuyor. Otel kendi misafirleri için düzenli olarak etkinlikler ve konserler organize ediyor. Canlı performansların yapıldığı sahnelerinde, kulübünde, sinemasında ve etkinlik alanlarında misafirleri için sürekli aktiviteler düzenleniyor. BN Night Club geceleri eğlenceyi doruğa çıkarırken, Game Center'da bowling, bilardo, masa oyunları ve makineli oyunlar ile ebeveynler ve çocuklar için gün boyu heyecan devam ediyor. BN Cinema'da ise dev ekranda maç keyfi ve beyaz perdenin unutulmaz filmleri gösterimde oluyor. Tabi ki sağlık odaklı bir otelde sportif aktiviteler de unutulmuyor. Yürüyüş, fitness, tenis, masa tenisi, basketbol, voleybol, futbol, bisiklet ve yoga için özel alanlar ve geniş sahalar yer alıyor. Yaz mevsiminin Mayıs ayında başlayıp Kasım ayı sonuna kadar sürdüğü BN'de açık hava havuzları ve aquapark da unutulmadı. Yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı açık yüzme havuzlarının, su kaydıraklarının, oyun havuzlarının, gazeboların bulunduğu aquaparkta, aktivite ekibi su sporları, eğlenceli su ve bahçe oyunları ile konuklara keyifli anlar yaşatıyor.

BN Hotel Thermal& Wellness çocuk dostu

Otelde konaklayan her yaştan misafir için bir tatil hikayesi yazılıyor ve unutulmaz izler bırakıyor. Otel bahçesinde 600 m² alana sahip bir binada yer alan Kids Club'da tüm gün süren aktivitelerde çocuklar; oyun ve eğitim amaçlı oluşturulmuş programlarla, ailelerinden bağımsız, kendi yaş grupları ile tatil yapmanın keyfine varıyorlar. Ebeveynler çocukları eğitmenler eşliğinde Kids Club'ta eğlenirken kendileri rahatlıkla otelin tüm imkanlarından yaralanabiliyor. Ayrıca bebekli ailelerde unutulmuyor, Türkiye'de bir örneği olmayan Baby SPA'da 0-18 ay arasındaki arasındaki bebeklere banyo ve masaj hizmeti veriliyor ve miniklerin küçük bedenleri sağlıkla birlikte rahatlıyor. Oyunlar, yarışmalar, el sanatları, hikaye ve okuma etkinlikleri, sinema, çizgi film, müzik ve mutfak etkinlikleri, mini disko Kids Club aktivitelerinin sadece bazıları...

Türkiye'de bir ilk... Eğlence dolu çocuk festivali

BN Hotel Thermal & Wellness, Kasım ayına denk gelen ara tatilde çocuklar için unutulmaz olacak bir festival düzenliyor. BN Hotel'de konaklayan aileler için düzenlenen 'Çocuk Festivali'nde her gün eğlenceli, öğretici atölyeler ve sahne şovları düzenlenirken Süheyl Uygur ve Behzat Uygur, Mandıra Filozofu Müfit Can Saçıntı'nın "İtiraz Ediyorum" isimli müzikli gösterisi, Niloya Müzikali ve "Masal İçinde Masal" oyunları sahnede olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR