USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

09 Temmuz 2021 19:01

Gürkan Boztepe: Doğaya ve vücuda saygılı ürünlere talep arttı

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe "Pandemiyle birlikte tüketicilerin de istekleri değişti. Üretim ve paketleme önem arz etti" dedi.

Gürkan Boztepe: Doğaya ve vücuda saygılı ürünlere talep arttı

Gastronomi alanında yeni trendleri şöyle sıralayabilirim; son dönemde biyo gıdaların önemi oldukça arttı. Gıdalarda sürdürülebilirlik çok önemli bir noktaya geldi, doğaya ve vücuda saygılı ürünler, sokak lezzetleri, gastronomi ve sosyal medya, gastronomide öne çıkan trendler olarak göze çarpıyor. Pandemiyle birlikte tüketicilerin de istekleri değişti, dijital uygulamalar üzerinden talepler arttı. Fine dining restoranlar yerine kaliteli ürünler, adrese teslim paket servis yaygınlaştı. Sektör cumhuriyet tarihinin en zor zamanlarını yaşadı.

TÜRKİYE KALİTE OLARAK AVRUPA'NIN ÇOK İLERİSİNDE

Kiracı-ev sahibi ilişkilerinden tutun da kapıdaki valeye kadar herkes zorlandı. GT Hijyen Belgesi ve Güvenli Turizm Sertifikasyonu'na sahip restoranlar avantajlı hale geldi. Getir gibi kurumlar arttı. Üretim ve paketleme önem arz etti. Dijital ve sosyal medyanın önemi fark edildi. Türkiye bence hem mutfak kalitesi hem de hizmet kalitesi anlamında Avrupa'nın çok ilerisinde. Tek yapılması gereken şey ise tanıtım.

EN ÇOK OKUNANLAR