USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

12 Temmuz 2021 16:23

Cem Demirer: Pandemi sonrası Vagoon House'ların içinde daha uzun yaşam başladı

Vagoon House Kurucusu Cem Demirer “Şu anda Avrupa'da bir örneğini görmediğimiz 'Tiny House'lardan oluşan bir çalışma köyü kurmak istiyoruz” dedi.

Cem Demirer: Pandemi sonrası Vagoon House'ların içinde daha uzun yaşam başladı

Turizm de diğer tüm diğer sektörler gibi pandemiden sonra yeni bir düzene doğru evriliyor. Şu anda birçok işletme, kişisel alan yaratabilmek için 'Vagoon House'ları tercih ediyor. 6 yıldır bu işi yapıyoruz. Önceki müşteri alışkanlıkları çerçevesinde daha küçük (11-15m2) hafta sonu evleri dizayn edip üretiyorduk. Ancak pandemiden sonra müstakil ev fiyatlarının da artışı ile birlikte 'Vagoon House'lar içerisinde daha uzun vadeli yaşamların başladığını gördük. Bu durum da metrekare olarak daha büyük ürünlerimizin tercih edilmesine sebep oldu.

Bu alanda ticari olarak konaklama işletmeleri çok popülerleşmeye başladı. Şu anda Avrupa'da da bir örneğini görmediğimiz 'Tiny House'lardan oluşan bir çalışma köyü kurmak istiyoruz. Bunun dışında çok da yeni bir fikir olmamasına karşı 'Tiny House'lardan oluşan kafe ,büfe vb. ticari işletmelerin de oluşmaya başladığını gözlemlemekteyiz. İmar kanuna muhalefet eden yapılar yerine çevreye ve doğaya uyumlu sürdürülebilir küçük evlerin tercih edildiğini göreceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR