USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

15 Mayıs 2019 14:14

Aygün: Tarihimizin en parlak dönemlerden birini geçireceğiz

Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Türk turizminin en parlak dönemlerinden birini yaşayacağını Platin'e açıkladı

Aygün: Tarihimizin en parlak dönemlerden birini geçireceğiz

• Türkiye’nin dünya turizm ve seyahat sektörü içindeki konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir kere ülkemizin coğrafi konumunun sunmuş olduğu doğal güzellikler zaten hepimizin malumu, gelen misafirlerin de bundan çok etkilendiğini gözlemleyebiliyoruz. Ayrıca, özellikle sunulan tesis ve hizmet kalitesi konusunda dünyada en önde gelen ülkelerden biri olduğumuzu düşünüyorum. Her geçen gün de bu konumumuzu daha da güçlendiriyor ve ileriye taşıyoruz. Türk turizmi hızlı büyüdü, büyümeye de devam ediyor. Türkiye 2010’a kadar en fazla turist geliri olan 10 ülke arasında değildi. 2010’da ise 7’nci olduk ve sonraki senelerde de bu seviyeleri koruduk. 2016 ve 2017 yıllarında yaşadığımız talihsizliklere ve duraklamaya rağmen 2018 yılında yine daha önceki seviyelere yaklaştık. Bu sene ise hem gelen turist sayısı hem de turizm geliri anlamında belki de tarihimizin en parlak dönemlerden birini geçireceğimize inanıyorum. Şu anki gidişat ve görüntü de bu yönde.

• Türkiye turizminin güçlenmesi ve dünyadaki yerini kuvvetlendirmesi adına attığınız somut adımlar nedir?

Son olarak saray konseptinde yegane otel olan Mardan Palace’ı, Titanic Hotels bünyesine dahil ettik ve geçtiğimiz ay tesisi hizmete açtık. Muhteşem ve bizi çok heyecanlandıran bir oteldi. Mutlaka turizme tekrar kazandırılması gerektiğine inanıyorduk. Bu ayrıca ülkemizin daha üst segmentten ve kâr getirecek turist kitlesini kazanması açısından da oldukça önemliydi. Bunun yanı sıra 2020 için de Belek’teki Titanic Deluxe tesislerimizde, golf kulübümüzün yer aldığı sahil bölümünde 90 dönümlük bir alana 600 odalı, yeni ve en üst segmente yönelik bir yatırımımız olacak. Bunun için de şimdiden kolları sıvadık. Bu tesiste misafirlerimizi farklı mimari özelliklerle ve sunacağımız oda metrekareleriyle fazlasıyla rahat ettirmek hedefindeyiz.

• Nerelere seyahat etmekten keyif alıyorsunuz? 

Giresunlu olduğum için Karadeniz Bölgesi’ne yaptığım seyahatlerin bendeki yeri çok ayrı. Bunun dışında hem işim hem de golf sevgim nedeniyle Belek’te olmayı çok seviyorum. Ayrıca Bodrum’a seyahat etmekten çok keyif alıyorum; doğası insana resmen huzur aşılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR