Gerçekleştirdiği inovasyonlar ile geleceğin teknolojilerini yaratarak, tüm paydaşlarına rekabet güçlerini artıracak çözümler sunma misyonuyla hareket eden IAS, ana hedef olarak da uluslararası iş ortaklıklarını artırmayı belirledi. Kendi teknolojisini üreten bir dünya markası olan IAS, her ölçek ve sektörden kuruma dijital dönüşüm süreçlerinde teknolojik rehberlik etmek, ERP, IoT, büyük veri, iş zekası, bulut, yapay zeka ve ötesi yenilikçi çözümleri ile çalışmalarını sürdürüyor.
Industrial Application Software (IAS) olarak, firmaların dijital dönüşümlerinde ihtiyaç duydukları tüm çözümleri sunma hedefiyle her gün artan kapasite ve performans ile çalıştıklarını belirten IAS Türkiye ve Globalden sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Karabiber, "Her geçen gün Ar-Ge çalışmalarını artırarak yolumuza devam ediyoruz. Sektörlere özel çözümlerimizle firmaların işini kolaylaştıran ve en düşük maliyet ile en yüksek performansı sağlayan teknolojileri sunuyoruz. Kendi teknolojisini üreten bir firma olarak, çözümlerimizi Canias ürünü çatısı altında, kendi yazılım dilimiz olan TROIA geliştirme platformu ile geliştiriyoruz. Web-Client versiyonumuz ile çözümlerimizi tarayıcı özelliği bulunan her cihaz üzerinden müşterilerimize ulaştırıyoruz. ERP, IoT, bulut, büyük veri ve uygulama geliştirme çözümlerimizle de teknolojimizi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.
Hem yerel hem de uluslararası pazarlarda genişleme ve yatırım planları olduğuna dikkat çeken Can Karabiber, "Yerel pazarda, ürün ve hizmetlerimizin erişimini artırmak ve müşteri tabanımızı genişletmek için stratejik yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar, özellikle teknoloji altyapımızı güçlendirme ve Ar-Ge faaliyetlerimizi artırma üzerine yoğunlaşacak. Uluslararası alanda ise özellikle Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'daki mevcut pazarlarımızda daha derinlemesine bir penetrasyon hedefliyoruz. Bu bölgelerdeki operasyonlarımızı genişletmek ve yeni pazarlara giriş yapmak için yerel iş ortakları ile iş birlikleri kurmayı ve stratejik satın almalar gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Tüm bunlar çerçevesinde uluslararası alanda var olan pozisyonumuzu daha da güçlendirdik, geçen seneye oranla global pazardaki payımızı yüzde 37.6 büyütmeyi başardık. Ayrıca, yeni ve yükselen pazarlara girmek üzere belirli coğrafyalarda ofisler açmayı ve yerel yetenekleri işe almayı planlıyoruz. Bu yatırımlar, global pazardaki varlığımızı güçlendirmek ve farklı kültür ve ekonomilere uyum sağlayacak şekilde hizmetlerimizi lokalize etmek için kritik bir öneme sahip. Her bir yatırımımız, şirketimizin uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda değerlendiriliyor ve planlanıyor" şeklinde konuştu.
ERP PAZARI BÜYÜYOR
İşletmelerin operasyonlarını daha verimli yönetmelerini, iş süreçlerini otomatikleştirmelerini, gider kalemlerinden ve iş gücünden tasarruf etmelerini sağlayan Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) uygulamalarının kullanımı giderek artarken sektör de hızla büyüyor. Mordor Intellegence'ın analizine göre, 2024'ü 65,25 milyar dolar değeriyle kapatması beklenen ERP yazılımı sektörünün beş yıl sonra 103,95 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.
Research and Markets araştırmalarına göre ise ERP'nin küresel pazar büyüklüğü 59,48 milyar dolar değerine ulaşırken 2030'a kadar yıllık yüzde 11'lik bir büyüme oranıyla 123,41 milyar dolara erişmesi bekleniyor. Raporda, veri odaklı kararlara olan talebin artması ve mobil ile bulut uygulamalarının benimsenmesi, ERP yazılımı pazarının büyümesini sağlayan temel faktörler olarak belirtilirken, ERP yazılımlarının sağladığı avantajların kurumlar tarafından fark edilmesiyle birlikte bu alanda oluşacak talebin artması da bekleniyor.