USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

08 Ocak 2024 11:50

Gelirini 3 kat artıran Mükellef, büyümede hız kesmiyor

Girişimcilerin ve işletmelerin şirket kuruluşundan vergi süreçlerine kadar tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılayan online platform Mükellef, hızlı büyümesini sürdürüyor. Şirket, 2023 yılında global müşteri sayısını 2 kat, gelirini de 3 kat artırdı.

Gelirini 3 kat artıran Mükellef, büyümede hız kesmiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere ve Türkiye'nin yanı sıra Estonya, Hollanda, Almanya gibi Avrupa Birliği ülkelerine ticaretini taşımak isteyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelere, şirket kuruluşundan vergilendirmeye kadar olan süreçte ürün ve hizmetler sunan Mükellef, hem Türkiye'de hem de yurt dışında hızlı büyümesini sürdürüyor. 2022 yılında kurduğu Workhy markası ile global şirketlere hizmet veren Mükellef'in 2023 yılında global müşteri sayısı 2 kat artarken, gelirleri de 3 katına çıktı. Mükellef 2024 yılında müşteri sayısında ve cirosunda 3 katlık büyüme hedefliyor.

"SINIRLAR ORTADAN KALKIYOR"

Geliştirdikleri mobil uygulamaya ekledikleri yeni hizmetlerle şirket yönetiminde sınırları ortadan kaldırdıklarının altını çizen Mükellef Kurucu Ortağı ve CEO'su Kenan Açıkelli, "Mobil uygulamamıza eklediğimiz ön muhasebe ve finansal hizmetlerimizle kullanıcılarımız telefonlarından gelir/gider takibi, tahsilat ve vergi beyanname görüntüleme, sanal kart oluşturma, para transferi, çok sayıda üye iş yerinde avantajlı alışveriş gibi işlemleri kolay ve hızlıca yapabiliyor. Kullanıcılarımız yeni iş birliklerimiz sayesinde fatura finansmanından da faydalanabiliyor. Kısa süre içerisinde farklı banka hesap hareketlerini tek yerden takip ederek fiş/fatura eşleştirme, kredi karşılaştırma ve başvuru, sigorta-kasko hizmetleri gibi işlemler de yapılabilecek. İşletmelerin ticari yaşamlarını her an ve her yerden hızlandıracak hizmetleri geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

2024'TE 3 KATLIK BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Mükellef ve Workhy ile ABD, İngiltere ve Türkiye'de şirket kurmak isteyen Pakistan, Fas, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya ve bazı Avrupa ülkelerindeki girişimcilere odaklandıklarına dikkat çeken Açıkelli, sözlerine şöyle devam etti: "Workhy markasıyla global hedeflerimize odaklanmayı amaçladık. Bu doğrultuda hedef pazarlarımızdan Brezilya'da faaliyetlerimize başladık. Buradaki müşterilerimize kendi dilleri olan Portekizce hizmet vererek aradaki dil bariyerini ortadan kaldırıyoruz. Ek olarak, Brezilya'da potansiyel iş ortakları, partnerler ve influencer'larla bir araya gelerek Workhy'nin bilinirliğini artırmayı hedefliyoruz. Ankara TEKMER'deki yeni ofisimizle de yurt içindeki çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2023'te global müşteri sayımızı 2 katına, gelirimizi ise 3 katına çıkardık. İstihdamımız ise 75'e ulaştı. 2024 yılında da büyümede hız kesmeyeceğiz. Workhy uygulamamızı canlıya almanın yanı sıra mobil uygulamamızı uluslararası müşterilerimizin kullanımına açacağız. 2024'te ciromuzu ve müşteri sayımızı 3 kat büyütürken, istihdamımızı da üç haneli rakamlara çıkaracağımızı öngörüyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR