TEKNOLOJİ
16 Şubat 2023 09:57
İHA

Deprem bölgelerindeki çalışmalarda NASA teknolojisi FINDER da kullanıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra yürütülen arama kurtarma çalışmalarında NASA ürünü olan FINDER'ın da kullanıldığı öğrenildi.

Deprem bölgelerindeki çalışmalarda NASA teknolojisi FINDER da kullanıldı

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından geliştirilen ve arama-kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalan insanları tespit etmesine yarayan FINDER teknolojisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'de de kullanıldı.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından NASA'nın yan ürünü FINDER teknolojisinin Türkiye'de de kullanıldığı açıkladı.

ENKAZ ALANINDAKİ KİŞİLERİN TESPİTİNDE KULLANILIYOR

Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'de de hissedilen depremlerde ilk yardım ekiplerinin enkaz altında kalan kişileri tespit etmesi için kullanılan FINDER cihazları, Florida'daki SpecOps şirketi tarafından Türkiye'ye gönderildi.

EN ÇOK OKUNANLAR