USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

15 Ekim 2015 11:21

Akıllı kombiyle faturalar yüzde 30 düşebilir

Tübitak desteğiyle geliştirilen akıllı kombi Cosa tüketiciye faturalarda büyük tasarruf sağlıyor. Kombi, akıllı telefonlarla evde yokken de kontrol edilebiliyor.

Akıllı kombiyle faturalar yüzde 30 düşebilir

AKILLI ev konseptini geliştiren şirketlerden Nuvia’nın geçen yıl piyasaya sürdüğü 'Cosa Akıllı Kombi Kiti' yeni özellikleriyle evleri kışa hazırlıyor. Evinizin sıcaklığını cep telefonundan yönetmeye ve bu şekilde doğalgaz kullanımında yüzde 30’a kadar tasarruf etmenizi sağlayan Cosa, yeni eklenen nem ölçme özelliğiyle evin hava kalitesi konusunda da bilgilendiriyor. Nuvia, İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti’nde geliştirdiği Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni bir yıl önce kullanıcılarıyla buluşturdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre Cosa, evinizin sıcaklığını ayarlayabiliyor ve uzaktan kontrol etmenize de olanak sağlıyor. 

Üçte biri binalarda 

Türkiye’de doğalgazın yaklaşık üçte biri binalarda ısınma amaçlı tüketiliyor. Fakat Türkiye’de kombi sahiplerinin yüzde 72’den fazlası hatalı kombi kullanımından ötürü fazla doğalgaz tüketiyor ve yüksek meblağda faturalar ödüyor. Nuvia, Tübitak tarafından desteklenen Cosa'yla tüm ekosisteme ve ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı hedefliyor.  

KONTROL ELİNİZDE

Cosa, akıllı telefonlarla birlikte kullanıldığı için kontrolün hep ev sakinlerinde olmasına imkân veriyor. Kit yönetimi sayesinde Cosa, evinizi ve yaşam şeklinizi öğrenip herhangi bir değişiklik yapmaya gerek bırakmadan, evinizin istenilen zaman, istenilen sıcaklıkta olmasını sağlıyor. 

Tatil dönüşüne evi soğut Cosa!

COSA'YI akıllı telefonunuza yüklediğiniz uygulamadan yönetebiliyor, haftalık rutininizi kolayca planlayabiliyorsunuz. Ayrıca önceden programlandığında, Cosa evin istenilen gün ve saatte istenilen sıcaklıkta olmasını sağlıyor. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR