USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

24 Mayıs 2021 12:37
Tolga Kaya

Sektör, doğrudan 500 bin dolaylı 1 milyon istihdam sağlıyor

Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya "Mobilya sektörünün 2021 yılı ihracat hedefi 4 milyar dolar. Bu hedefe ulaşmak için sektör olarak çalışıyoruz" dedi.

Sektör, doğrudan 500 bin  dolaylı 1 milyon istihdam sağlıyor

Bugün için Türkiye'nin hemen her bölgesinde üretim yapılmasının yanı sıra ihracat ağıyla da kendi alanında farkını ve gücünü ortaya koyan sektör, Türkiye'de 36 bin üretici, 50 bin mağaza, doğrudan 500 bin, dolaylı 1 milyon istihdam sağlıyor. Mobilya sektörünün 2021 yılı ihracat hedefi 4 milyar dolar. Bu hedefe ulaşmak için sektör olarak çalışıyoruz. Kelebek Mobiya olarak yurt dışı pazarlarına her zaman önem verdik. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da konsept mağazalar ile büyüme planımız var. 2021 yılında 14 yeni satış noktası açmayı hedefliyoruz. Libya, K. Irak, Fildişi Sahili, Katar, Fas, Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Avusturalya, İngiltere, Romanya, Kanada, Sırbistan ve Fransa hedeflediğimiz pazarlar arasında yer alıyor.

2021 yılına geride bıraktığımız yıla göre daha pozitif baktığımızı söyleyebilirim. Belirlediğimiz strateji çerçevesinde sürdürülebilir şekilde çalışmalarımızı devam ediyor; her senenin sonunda şirketin büyüme oranlarında planladığımız hedeflerimize ulaşabilmek için çalışıyoruz. 2021 yılında yurt içinde 35 adet mağaza açmayı, yurt dışında 11 ülkeye giriş yapmayı hedefliyoruz. Dünya genelinde bilinirlilik kazanma idealimize; ihracatımıza, e-ticaretimize, teknolojik altyapımıza verdiğimiz hassasiyetlerle ulaşacağımıza, sektörümüzde öne çıkan isimlerden olmaya devam edeceğimize inanıyoruz. Bugün yurt içinde 150'nin üzerinde mağazamız mevcut. 32 ülkeye de ihracat yapıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR