USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

22 Şubat 2024 13:08

Yurt dışı satışlarının payını yüzde 87'e çıkardı

Asya'da çay ve kahve pazarında sağlam bir temele ve güçlü bir marka bilinirliğine sahip olan Beta Gıda, toplam cirosu içinde yurt dışı satışlarının payını yüzde 87'e çıkarmayı başardı.

Yurt dışı satışlarının payını yüzde 87'e çıkardı

İhracat açısından başarılı bir yılı geride bırakan Beta Gıda, toplam cirosu içinde yurt dışı satışlarının payını yüzde 87'e çıkardı. 2024 yılında, ihracat oranını daha da artırmak için yeni uluslararası distribütör anlaşmaları ve projeler üzerinde çalışmayı planlayan şirket, özellikle Avrupa ülkelerinde ağını genişletmeyi hedefliyor. Asya'da çay ve kahve pazarında sağlam bir temele ve güçlü bir marka bilinirliğine sahip olduklarını belirten Beta Gıda Genel Müdürü Mehmet Ali Uğur, "Avrupa ve Amerika çay pazarının dinamiklerini dikkate alarak, kaliteli ve özgün çay çeşitlerimizi sunmayı planlıyoruz. Avrupa ve Amerika'daki sağlık ve wellness trendlerini göz önünde bulundurarak, organik ve sürdürülebilir çay ürünlerimizi bu pazarlarda öne çıkaracağız. Avrupa ve Amerika'da kahve her iki bölgede de popüler ve büyüyen bir pazar. Kaliteli kahve çekirdeklerimiz ve benzersiz kavurma tekniklerimizle, farklı damak zevklerine hitap eden özel kahve çeşitlerimizi sunarak bu pazarlarda da kendimize sağlam bir yer edinmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuşuyor.

YENİ DİSTRİBÜTÖRLÜKLER İLE AVRUPA'DA AĞINI GÜÇLENDİRİYOR

İç pazar ve ihracatta satışlarının arttığını dile getiren Uğur, hem yurt içi hem de yurt dışında da yeni anlaşmalar yaptıklarına dikkat çekiyor. Uğur, yapılan toplantılar sonucunda Avrupa'da yeni anlaşmalar yaparak bu pazarda yayılma hızını artırdıklarını belirterek, "Avrupa'da oluşturulan yeni distribütörlükler ile ağımızı güçlendiriyoruz. Son 10 aydır geçen yıla kıyasla ciro artırmayı başardık. 10'un üzerinde ülkeye ihracat ve transit ticaret yoluyla satış yapmaktayız" diyor.

"Avrupa ve Amerika'daki sağlık ve wellness trendlerini göz önünde bulundurarak, organik ve sürdürülebilir çay ürünlerimizi bu pazarlarda öne çıkaracağız"

"ÇEVRECİ VE YENİLİKÇİ PROJELERE ODAKLANDIK"

Diğer taraftan çay tüketici kitlesinin çeşitlenen taleplerine cevap vermek amacıyla portföyünü daha da zenginleştirmeyi hedeflerinden de bahseden Mehmet Ali Uğur, şöyle devam ediyor: "Yeni çay türleri, aromalar ve ambalaj seçenekleriyle tüketicilere daha fazla seçenek sunarak pazar payımızı artırmayı amaçlıyoruz. Yenilikçi ürün geliştirme projeleri yoluyla, çay dünyasındaki son trendlere ayak uydurmayı ve tüketici beklentilerini karşılamayı planlıyoruz. Bu kapsamda ürünlerimizin kalitesini ve sürdürülebilirlik standartlarını yükseltmeye devam ediyoruz." Yeni çay çeşitleri, özel lezzet profilleri ve sağlık yönünden zenginleştirilmiş çay ürünleri üzerinde yoğunlaşarak, pazarda farklılık yaratacak yenilikler sunmayı amaçladıklarını dile getiren Uğur, "Ayrıca kahve, çikolata gibi sektörlerde de aktif olarak yer alan ürünlerimizde çevre dostu ve sürdürülebilirlik çerçevesinde projeler hedefliyoruz. 2018 yılında Türkiye'de çay sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurarak üniversiteler, kamu kurumları ve araştırma enstitüleri ile ortak projeler, alanında uzman ve tecrübeli Ar-Ge kadrosu ile gıda sektörüne yenilikçi çözümler sunuyoruz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR