USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Ocak 2024 12:18

“Sürdürülebilirlik ve yenilikçiliğe odaklandık”

2023'teki zorlu koşullara rağmen uluslararası alanda önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirten IC Holding CEO'su Murad Bayar, “2024 stratejimizde daha fazla sürdürülebilirlik ve yenilikçiliğe odaklandık” dedi.

“Sürdürülebilirlik ve yenilikçiliğe odaklandık”

2023 yılı başında yaşadığımız deprem felaketinin ülkemizi derinden sarsarak hepimiz için zorlayıcı kıldığını belirten IC Holding CEO'su Murad Bayar, IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı olarak hiç vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini, depremin yaralarını sarmak için, Holding bünyesindeki tüm kaynak ve yeteneklerini seferber ettiklerini söyledi. Bu zor zamanlarda, uluslararası alanda önemli adımlar attıklarının bilgisini veren Bayar, en dikkat çekici başarılarından birinin, Vietnam'daki Long Thanh Uluslararası Havalimanı projesi olduğunu açıkladı. Bayar, "Bu projeyi VIETUR Konsorsiyumu ile birlikte üstlenerek, ilk fazını 39 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Tam kapasiteye ulaştığında yılda 100 milyon yolcuya hizmet verecek olan bu havalimanı, Vietnam'ın ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. Diğer gurur kaynağımız ise Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı projesinin ikinci fazının ihalesini almamız oldu. Bu proje, havalimanı yapım ve işletme alanında uluslararası deneyimimizi pekiştiren önemli bir adım. Projeyi 24 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

"YENİ İŞ KOLLARINA YÖNELECEĞİZ"

2024 yılında IC Holding olarak belirledikleri strateji doğrultusunda, her zamankinden daha fazla sürdürülebilirlik ve yenilikçiliğe odaklandıklarının altını çizen Bayar, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye içinde ve sınır ötesinde, enerji, inşaat, turizm, sanayi ve altyapı gibi çeşitli sektörlerdeki mevcut yatırımlarımızı daha da güçlendirirken, sürdürülebilirlik prensiplerine uygun yeni iş kollarına yönelme planlarımız da var. Özellikle yeşil enerjiye, çevre dostu inşaat projelerine ve sürdürülebilir turizm alanlarına yatırım yapmayı hedefliyoruz."

2024 yılında IC Holding olarak önceliklerinin 'Gelişimin Etkisi' temalı sürdürülebilirlik stratejisi olduğunu da anlatan Bayar, "Sürdürülebilirlik yönetim sistemimizi daha merkezi ve şeffaf bir hale getirerek, tüm paydaşlarımıza açık bir şekilde sunmayı hedefliyoruz. Yurt içinde ve dışında yapacağımız yatırımlarda sürdürülebilirlik prensiplerini her zaman ön planda tutacağız. Özellikle enerji, inşaat ve turizm sektörlerindeki varlığımızı bu prensipler ışığında daha da güçlendirmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

2024'te yurt içinde ve dışında yapacağımız yatırımlarda sürdürülebilirlik prensiplerini ön planda tutacağız"

"REKABETÇİ POZİSYONUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ"

2023 yılı boyunca her türlü global ve yerel ekonomik zorluklara göğüs gererek, genel performanslarını koruduklarından da bahseden Bayar, 2024 hedefleri hakkında şunları kaydetti: Finansal anlamda; ciro, satış ve kârlılık gibi kritik göstergelerde, yılın bu döneminde umduğumuz seviyelere ulaşmak üzereyiz. 2024 yılına gelince, Holding olarak odak noktamız sürdürülebilir büyüme ve güçlü finansal performansımızı sürdürmek. Hedefimiz iş hacmimizi genişletmek, pazar payımızı artırmak ve kârlılık oranlarımızı daha da yukarı çekmek. Bu amaçlara ulaşmak için yenilikçi, sürdürülebilir iş modellerine yöneliyoruz ve mevcut ile yeni pazarlardaki fırsatları değerlendirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, operasyonel verimliliğimizi ve maliyet yönetimimizi daha da iyileştirerek rekabetçi pozisyonumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR